COWstudio

Kunstenares Francine Schokker kan veel en geeft daar ook les in: boekbinden, naaien, zeefdrukken. Ondertussen maakte ze zelf ook van alles wat ze verkoopt in haar Etsy-shop COWstudio.

cowstudio

Kun je iets meer over jezelf vertellen?
“Ik ben een rustig persoon, maar vol ideeën in mijn hoofd. Dus ik kan heel goed stil zitten, als ik maar wat in m’n handen heb om te doen! Na de Kunstacademie in Kampen heb ik zowel de lerarenopleiding met de richting tekenen/schilderen, als beeldhouwen gedaan. In het Engelse Birmingham heb ik nog een masteropleiding gedaan. Mijn ouders zijn beide anglofiel, dus onze kampeervakanties brachten we vanaf mijn vierde in Groot-Brittannië door. Als jongere voelde ik mij daar op mijn gemak. Ik liep er toen nogal anders gekleed bij dan de rest, wat in Engeland voor complimenten zorgde, maar thuis in het hoge noorden van Nederland vooral voor veel beledigingen. Dus, de sprong om te emigreren durfde ik op mijn tweeëntwintigste wel aan en het beviel, dus heb ik daar mijn werk verder opgebouwd. Ik ben met hulp van mijn toenmalige vriend in 2008 een mini-atelier begonnen: Creative Open Workshops.”

cowstudio3

Waarom ben je nu weer terug?
“In 2013 sloeg het noodlot toe. Mijn jongere broer overleed in 2013 aan de gevolgen van een woningbrand. Ik kwam op stel en sprong terug naar Nederland en wilde al vrij snel niet meer terug. Wanneer zoiets ingrijpends in je leven gebeurt, ga je anders naar dingen kijken. Dichtbij mijn ouders en familie zijn was nog het enige wat belangrijk was en is.”

cowstudio4

Wat is jouw favoriete item in je shop?
“Op dit moment is dat de ‘sleepy hare’. Zo lief en knuffelig! Wellicht heeft mijn voorkeur iets te maken met mijn toekomstplannen, want we verwachten begin juni ons eerste kindje. Mijn vriend en ik hebben elkaar leren kennen in de periode dat ik weer in Nederland ben komen wonen en we wonen nog niet samen. We zijn nu dus naarstig op zoek naar een huisje en dat is allemaal heel spannend. Ik hoop mij in de toekomst meer bezig te kunnen houden met het maken van bosbeestjes en kleurrijke accessoires, zodat ik lekker thuis aan het werk kan blijven met de baby.”

Etsy.com/nl/shop/COWstudio 

Promotional image Promotional image

BOOK FOR PAPER LOVERS 6

Het nieuwe Book for Paper Lovers ligt in de winkel! In het Book for Paper Lovers vind je vouwvellen, posters, notebooks, labels, een pop-up kasje met papieren plantjes, een gezichten-tekenboekje, inpakpapier, stickers en nog veel meer.

Ga naar de shop