Mouseblossom

De Zeeuwse Yvonne de Jonge is grafisch vormgever van beroep. Daarnaast heeft ze een Etsy-winkel met producten die ze zelf maakt. En die zijn mooi!

il_570xN.648183760_sxg4

Kun je iets meer vertellen over jezelf?
“Ik woon met mijn man Mario en onze drie katten in Middelburg. Na mijn studie begon ik in 1996 een eenmanszaak als grafisch vormgever. Ik had bijbanen als offsetdrukker, adviseur/verkoper in een kledingzaak, schoonmaker, assistent fotograaf en medewerker bij een reproservice. In 2013 voegden mijn man en ik onze eenmanszaken samen tot studio Groenling. We houden allebei erg van de natuur en fijn genoeg weten ook steeds meer ‘groene’ klanten ons te vinden.”

il_570xN.514520535_g35c

Op je site schrijf je dat je in 2011 het tekenen weer herontdekte. Waarom was je het kwijt?
“Als kind tekende ik graag, maar grafisch vormgeven is een klantgericht creatief vak. Op een gegeven moment was tekenen geen hobby meer, maar werk. Een paar jaar geleden kreeg ik een virus aan mijn evenwichtsorgaan en door de combinatie met overwerkt zijn, moest ik een paar maanden algehele rust houden. Dat pakte voor mij positief uit: ik vond de rust en het plezier om te ‘maken’ terug.”

il_570xN.633027180_6lll

En toen besloot je een Etsy-winkel te beginnen.
“Ja, wat dat betreft is dit zo’n geweldige tijd! Iedereen heeft dezelfde mogelijkheden. Er is zoveel moois te vinden en de grenzen tussen amateur en professioneel vervagen, het gaat echt om wat je kunt en wilt. Ik vond de filosofie en uitstraling van Etsy mooi en het was ook een kans om met de dingen die ik uit mezelf maakte meer mensen te kunnen bereiken. Etsy bleek een hele fijne plek: niet alleen om wereldwijd te kunnen verkopen, maar ook vanwege de contacten met klanten en verkopers onderling. Er zijn al hechte vriendschappen en samenwerkingen uit voortgevloeid.”

il_570xN.393041140_96vw

Etsy.com/shop/Mouseblossom

0
reageren

Laat een reactie achter

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd

Promotional image

Nu met 30% korting

Flow Winter pakket

Een pakket met Flow Leven & Liefde, Notebook for Paper Lovers en Mix and Match.

Shop >