De Tijdgeest: hygge

Elke maandagochtend om 08.45 uur vertelt Astrid van Flow in het radioprogramma De Ochtend van 4 hoe je het dagelijks leven mooier en fijner kunt maken. In deze aflevering van haar rubriek De Tijdgeest vertelt ze over hygge, een Deense term die ineens overal opduikt. Denen zijn het gelukkigste volk ter wereld (volgens het World Happiness Report van de Verenigde Naties) en hygge heeft daar mee te maken. Het is een soort van gezelligheid dat in Denemarken heel serieus wordt beoefend. Aanleiding van de trend is onder andere het succes van het boek Hygge, de Deense kunst van het leven van Meik Wiking.

Wil je het fragment terug luisteren? Klik op onderstaande player.

  • Het fragment van maandag 24 oktober 2016 over jobcraften:
  • Het fragment van maandag 17 oktober 2016 over het repaircafé:
  • Het fragment van maandag 3 oktober 2016 over vriendelijkheid:
  • Het fragment van maandag 26 september 2016 over de Tiny house movement:
  • Het fragment van maandag 19 september 2016 over tekenen op het werk:

Elke werkdag (7.00-9.00 uur) presenteert Margriet Vroomans De ochtend van 4, een programma met klassieke muziek en nieuws (in het weekend gepresenteerd door Niels Heithuis).

radio3

Promotional image

Book for paper lovers 6

Het nieuwe Book for Paper Lovers is te koop in onze shop! In het Book for Paper Lovers vind je vouwvellen, posters, notebooks, labels, een pop-up kasje met papieren plantjes, een gezichten-tekenboekje, inpakpapier, stickers en nog veel meer.

Ga naar de shop