Feiten & tips voor socialmediagebruik

Inspiratie, vacatures, persoonlijke verhalen… Je kunt alles ‘halen’ en zenden op social media, maar hoe gebruik je het leuk, slim en veilig? Zeven feiten en tips voor social media. 

  1. Een algoritme bij social media bepaalt welke gebruikers welke berichten (eerst) te zien krijgen. Op Facebook en Instagram krijg je berichten niet chronologisch te zien, maar op basis van populariteit en je eerdere clicks.
  2. Om het algoritme van Instagram slim af te zijn, maken sommigen een ‘pod’: door elkaars berichten meteen een hartje en een reactie te geven, krijgen de posts een groter bereik.
  3. Zet om het algoritme te omzeilen je echte vrienden in je favorieten, zodat je hun updates als eerst ziet. Mensen die je niet wilt ontvrienden, kun je wel ‘muten’.
  4. Instagram en Facebook zijn nog steeds de snelst groeiende netwerken. Alleen bij Twitter daalt het aantal actieve gebruikers.
  5. Een nog wat onbekender netwerk is Steller, dat werkt als een soort stories van Instagram, met als verschil dat je post niet na 24 uur verdwijnt. Geschikt voor reisverhalen en creatieve accounts. Kunstenaar Philippa Stanton, beter bekend als ‘5ftinf’ op Instagram, noemt het ‘de verborgen diamant van social media’.
  6. Onderzoek aan de Nottingham Trent University wijst uit dat mensen gemiddeld twee keer vaker hun telefoon checken dan ze zelf denken. De deelnemers keken per dag 85 keer op hun telefoon.
  7. Intensief gebruik van social media heeft negatieve gevolgen voor je stemming, concentratie, geheugen, productiviteit, slaapkwaliteit en algehele gevoel van voldoening en geluk.
  • In Flow 6 vertellen vier mensen over hoe zij social media gebruiken.

Tekst Jocelyn de Kwant  Fotografie Becca Tapert/Unsplash.com

Promotional image Promotional image

Meer dan 150 pagina’s met paper goodies

Paper book for food lovers

Een boek over papier én eten: dat is het nieuwe Flow Paper Book for Food Lovers.

Bestel nu