Frisse rode-bietdip

Rode biet

Er zijn verschillende dips waarmee je eindeloos kunt variëren – met crackers of stokbrood. Zo biedt het boek Dips van Ramon Brugman recepten uit meer dan twintig verschillende landen, zoals deze frisse rode-bietdip. 

Zo maak je ‘m:

  1. Snijd een paar gekookte rode bieten in blokjes.
  2. Verwarm ze een beetje zodat ze makkelijker te pureren zijn.
  3. Meng ze in een keukenmachine tot een gladde pasta.
  4. Snijd 1 knoflookteen fijn.
  5. Voeg samen met 250 ml dikke yoghurt, sap van 1 citroen, 1½ tl komijn en 1½ tl koriander toe aan de bieten.
  6. Draai glad. Breng op smaak met zout en peper.

Lekker om de rode-bietdip mee te combineren: pitacrackertjes.

  1. Verwarm de oven voor tot 150°C.
  2. Snijd 6 pitabroodjes doormidden en snijd de plakjes in zessen.
  3. Leg ze op een bakplaat, besprenkel met olijfolie en bestrooi met zout en peper.
  4. Bak de pitacrackers 4 à 6 minuten in de oven tot ze krokant aanvoelen.

*Het boek Dips is hier te bestellen.

Fotografie FOODISM360/Unsplash.com

Promotional image Promotional image

Nieuw: Book for paper lovers 7

Ga naar de shop