Geertje Aalders

Het werk van Geertje Aalders is regelmatig te bewonderen in Flow. Soms zijn het illustraties, maar ze staat vooral bekend om haar papierknipkunst. Zo maakte ze bijvoorbeeld de cover van Flow 2-2014. In Flow 8 is Geertje een van de drie creatieven (naast Annemoon van Steen en Caroline Ellerbeck) die laten zien waar ze wonen en werken. Hieronder een fragment. 

“Mijn werkplek houd ik zo leeg mogelijk. Ik heb een kast waarin de krijtjes netjes in de doosjes zitten, de verf bij de verf ligt en de stempels bij de stempels. Ter inspiratie heb ik een hele wand vol boeken, van flora en fauna tot kunst, geschiedenis, pop-ups en sprookjes. Mijn dode beestjes hebben nog een tijd in een verhuisdoos gezeten, maar ik begon ze te missen. In mijn vorige werkkamer hingen ze ook aan de muur, ze horen bij mij; de libelle, gevangen door de poes van mijn tante, en de kikker die ik op een fietspad vond, platgereden.”

  • Het artikel ‘Hier wordt getekend’ staat in Flow 8-2016, verkrijgbaar in de winkel of in onze online shop.
  • In dit blog kun je meer lezen over het werk van Geertje.
  • Geertje Aalders geeft op 14 januari 2017 twee workshops Papercut in de Flow Kas in de Snorfabriek in Utrecht. Je kunt je hier aanmelden. De ochtendsessie is al uitverkocht, voor de middag zijn nog een paar plekjes vrij.

Tekst Eva Loesberg Fotografie Van Belkom producties

image001-jpg

0
reageren

Laat een reactie achter

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd

Promotional image

Nu met 30% korting

Flow Winter pakket

Een pakket met Flow Leven & Liefde, Notebook for Paper Lovers en Mix and Match.

Shop >