Muziek bij wijze van afscheid

Ruim een jaar lang deelde Margriet Vroomans in elk nummer van Flow Magazine en op ons blog haar top 5 van favoriete klassieke muziek. Dit is haar laatste bijdrage: muziek bij wijze van afscheid.

Afgelopen jaar heb ik bij allerlei thema’s klassieke muziek voor je uitgezocht. Misschien heb je inmiddels een fijne Spotify-lijst met muziek waar je bij verschillende sferen en activiteiten graag naar luistert. Vaak zeggen mensen tegen mij: ‘Ik hou wel van klassiek, maar ik heb er geen verstand van.’ Ik hoop dat ik dat misverstand heb kunnen wegnemen: ook als je geen verstand hebt van klassieke muziek, kun je ervan genieten.

Voor deze laatste aflevering heb ik natuurlijk afscheidsmuziek uitgezocht. Een paar mooie delen uit mijn favoriete requiems, een fijne Bach, een afscheidslied van Schubert en een melancholieke melodie van Mompou. Intussen neem ik niet echt afscheid: op NPO Radio 4 ga ik gewoon door.

Elke werkdag van 7.00 tot 9.00 uur presenteert Margriet De ochtend van 4, een programma met klassieke muziek en nieuws (in het weekend gepresenteerd door Niels Heithuis).

Tekst Margriet Vroomans  Foto Anja van Wijgerden

Promotional image Promotional image

Ze zijn er weer!

Dit jaar hebben we onze collectie uitgebreid: naast de Flow agenda en scheurkalender maakten we kalenders met de Amerikaanse uitgeverij Workman.

Ga naar de shop