Op deze manier kun je het beste je brooddeeg omslaan

omslaan

Brood bakken, het is nog best een hele kunst. Je brood kan elke keer weer anders zijn. Met de tips wordt het omslaan van je brooddeeg hopelijk een stuk gemakkelijker.

Plaats het deeg op een licht bebloemde werkbank en maak het een beetje plat, zonder dat je de gassen eruit drukt. Trek de verre kant bovenlangs naar je toe, ongeveer tot twee derde van het deeg. Neem de kant die het dichtst bij je is en trek ’m van je af over het deeg heen, opnieuw tot ongeveer twee derde. Doe hetzelfde met de linkerkant en dan met de rechterkant.

Doe al deze stappen nog een keer, alleen ga je deze keer niet tot twee derde, maar tot het punt waarbij je voelt dat als je meer zou trekken het deeg zou gaan scheuren; vaak is dit ongeveer halverwege. Daarna doe je het deeg met de naad naar beneden terug in de kom en laat je het weer rusten.

  • Omslaan, vormen, opbollen: moet je het echt even voor je zien? Op gebroedersniemeijer.nl/blog vind je een heleboel instructiefilmpjes.
  • De rest van het verhaal over het bakken van brood vind je in Flow 2-2021.

Tekst Ellen Nij Bijvank Fotografie Alex Loup

Promotional image Promotional image

Meer dan 150 pagina’s met paper goodies

Flow Paper Book for Nature Lovers

Een lekker dik boek met patronen en illustraties van Flow illustratoren. Een Paper Book van Nature Lovers voor Nature Lovers.

Bestel zonder verzendkosten