Waarom we zo worstelen met keuzes maken

Welk merk hagelslag, welke verzekering, welke film: de hele dag door maken we keuzes. En hoe luxe het ook is om iets te kiezen te hebben, het maakt ons leven er niet eenvoudiger op. In Flow 5 delen drie deskundigen hun visie op onze worsteling met keuzes. Een voorproefje:

Filosoof Joel Anderson:
“Neem zoiets alledaags als het kiezen van een ziektekostenverzekering. Dat is tegenwoordig heel complex. Je staat voor de keuze en denkt: er is vast meer wat ik zou moeten weten, maar ik kan niet inschatten wát en ik weet niet hoe ik aan meer informatie moet komen. Zo raken van iets wat in principe een groot goed is, keuzevrijheid, in de stress.”

Schrijver Will Tiemeijer:
“Mensen krijgen nu minder snel een tweede kans als het verkeerd gaat, er hangt al met al veel af van hun keuzes. Dat is waarom ze er zo mee worstelen. Maar als je hun vraagt of ze minder keuzevrijheid willen, zeggen ze nee. Hoewel ze er niet altijd gelukkiger van worden, vinden mensen het wel fijn dat ze kunnen kiezen.”

Besliscoach René Wokke:
“Hard nadenken helpt niet. Het is beter het vraagstuk weg te leggen en het pas na een paar dagen weer even kort op te pakken. Als mensen een probleem loslaten, krijgt hun intuïtie namelijk weer vrij baan.”

Dit en meer inzichten zijn te lezen in Flow 5.

 

Keuzes

Illustratie: Annelinde Tempelman – Studio 100%

 

 

Promotional image Promotional image

Meer dan 150 pagina’s met paper goodies

Paper book for food lovers

Een boek over papier én eten: dat is het nieuwe Flow Paper Book for Food Lovers.

Bestel nu