Een nieuwe hobby: deze boeken helpen je verder

leren schilderen

Iets nieuws leren of oppakken waar je veel energie van krijgt – soms komt een hobby het precies op het goede moment. 3 boeken.

Stuiten op geluk – Daniel Gilbert

“Uiteindelijk zijn het niet de zekerheden of bekende dingen die ons gelukkig maken, maar juist de nieuwe ervaringen, verrassingen, uitdagingen, ontdekkingen en onverwachte leermomenten,” zegt Daniel Gilbert, hoogleraar psychologie aan de universiteit van Harvard in zijn boek Stuiten op geluk. Hoe doe je dat, nieuwsgierig blijven? Door vragen te stellen door leren als iets leuks te zien (en dus niet alleen aan het eindresultaat te denken), door te beginnen met niet al te ingewikkelde nieuwe dingen, zoals leren haken, hardlopen, waterverven of een kastje opknappen. (Bert Bakker)

  • Het boek is hier te bestellen.

De 21 romans die onze blik veranderden – Marja Pruis

De Britse schrijver Doris Lessing schreef het al: een boek dat je op je twintigste verveelt, kan deuren voor je openzetten als je veertig of vijftig bent. Met dit in gedachten kun je best weer eens langs je boekenkast lopen. Welk eerder gelezen boek spreekt je nu aan? Of neem het boek De 21 romans die onze blik veranderden.

Hierin bespreken onder anderen Xandra Schutte, Joost de Vries en Nina Weijers ruim twintig klassiekers, zoals 1984 van George Orwell, Op weg van Jack Kerouac, De ondraaglijke lichtheid van het bestaan van Milan Kundera, I.M. van Connie Palmen, Turks fruit van Jan Wolkers en Witte tanden van Zadie Smith. Waarom maakten deze romans nou zo’n indruk? Omdat ze een ander tijdperk inluidden, een taboe doorbraken, een nieuw genre aankondigden, onderdrukten een stem gaven of de multiculturele samenleving portretteerden. Boeken, kortom, die ons de ogen openden. (Amsterdam University Press)

  • Het boek is hier te bestellen.

The Artist’s Way – Julia Cameron

Van Julia Camerons bestseller ‘The Artist’s Way’ is nu een herziene editie uit. Hierin blikt Cameron terug op de invloed die haar populaire boek heeft gehad op haarzelf én anderen, en welke nieuwe creatieve inzichten ze de afgelopen jaren opdeed. Daar kunnen wij dan weer ons voordeel mee doen. Voor wie het boek nog niet kent: hierin bepleit Cameron dat iedereen creatief kan zijn, het is nooit vreemd of te laat. Met een praktische methode van twaalf weken zette ze wereldwijd vele mensen aan de slag met pen, papier of verf, want creativiteit is gewoon dóén, zegt ze. (Lev)

  • Het boek is hier te bestellen.
  • Meer tips voor een nieuwe hobby vind je hier.

Tekst Alice van Essen Fotografie Jayde Stevens/Unsplash.com

Promotional image Promotional image

Meer dan 150 pagina’s met paper goodies

Flow Paper Book for Nature Lovers

Een lekker dik boek met patronen en illustraties van Flow illustratoren. Een Paper Book van Nature Lovers voor Nature Lovers.

Bestel zonder verzendkosten