Letterliefde

Illustratoren laten zich graag inspireren door het alfabet. Er zijn wereldwijd zo veel mooie ontwerpen te vinden. Daarom besteden we in Flow 5 extra veel aandacht aan letters.

In de reportage Letterliefde laten we bijzondere letterkunstwerken zien. Zoals deze illustraties van Charlotte Trounce uit Londen. Zij ziet in elke letter beweging. Of de letters van letterontwerper Jessica Hische. Ze ontwierp onder andere het wereldwijd bekende omslag van het boek The Circle van Dave Eggers. Sabeena Karnik uit Mumbai maakt letters en woorden van dunne stripjes papier. “Ik hou ontzettend van papier. Dus dat ik typografie – mijn eerste liefde – kan combineren met papier is gewoon een droom. Het gekleurde papier reflecteert zo mooi op een witte achtergrond, het geeft de letters veel gevoel.”

A-Z kopie

Oefenschriftje
Als extra zit bij Flow Magazine 5 het ‘een-letter-per-dag-zomerproject’ om zelf letters mee te maken. In dit schriftje – dat we maakten met Viktor van Chalkboard.nl en Marlies van Letterhand.com – vind je veel tips en ideeën die je kunnen helpen bij het oefenen op jouw favoriete letters en stijl. Zoals het advies om eens een letter te maken van papier of touw om te zien hoe een krul zich vormt.

In ons Downloadkastje een voorbeeld van de letters ‘g’ en ‘f’.

letterboekje

 

 

 

 

Promotional image Promotional image

School of Flow

Een week voor jezelf

In deze training leer je hoe je beter voor jezelf kunt zorgen. Volg in je eigen tempo.

BEKIJK DEZE TRAINING