Niet meer bang

Het heeft ongemerkt meer impact op ons leven dan we denken: angst voor wat er allemaal gebeurt in de wereld. Maar journalist Jocelyn de Kwant wil het niet meer, bang zijn. In Flow 6 schrijft ze erover. Hieronder een fragment uit het artikel. 

Met volle angst vooruit
Je kunt ook heel productief met je angsten omgaan, natuurlijk. Voorbereiden, inlezen, veiligheidsmaatregelen nemen. Maar dan nog, je kunt niet ­alles uitbannen. Uiteindelijk komt het toch neer op vertrouwen. Vertrouwen dat het goed komt. Damiaan Denys heeft nog een andere suggestie: ­gewoon met volle angst vooruit. ­Denys: ‘De kwaliteit van het leven hangt ­samen met de kunst om de dood in de ogen te kunnen kijken. Hoe makkelijker je kunt flirten met de dood, hoe leuker het leven wordt. Je neemt dan bepaalde gevaren voor lief, omdat je gewoon een leuk leven wilt. Dat kan allerlei vormen aannemen. Sommige mensen vinden het leuk om met een motor naar Spanje te ­rijden of bergen te beklimmen. Anderen fietsen wild door Amsterdam. Als je nooit gevaar loopt, vergeet je hoe het is om werkelijk te leven.’

Het artikel ‘Niet meer bang’ is te lezen in Flow 6-2016.

Detail2_aangepast

Tekst: Jocelyn de kwant Illustraties: Isabelle Schippers

 

Promotional image Promotional image

Hij is er weer!

Flow Book for Paper Lovers 9

Een nieuwe editie van onze jaarlijkse bestseller, met 300+ pagina's papier en paper goodies, zoals een kattenhuis, stickers en retro briefpapier.

BEKIJK DIT BOOK FOR PAPER LOVERS