Imakin

Als je af en toe zin hebt om iets te maken, zijn de DIY-pakketten van de Utrechtse Jinske Verpalen een uitkomst. Wél de voldoening van zelfgemaakt, maar zonder hele voorraden verf, stof of andere materialen te hoeven aanschaffen.

020814_SaturdayMarket_IMAKIN
Waarom ben je een webshop begonnen, en wat vind je van het runnen ervan?
“Ik ben ermee begonnen omdat er nog weinig tot geen DIY-pakketten voor volwassenen waren. Door de enthousiaste reacties op mijn idee heb ik de stap genomen. Het runnen van een webshop betekent voor mij vrijheid: heb ik ’s avonds laat nog inspiratie, dan kan ik er meteen mee aan de slag. En ga ik liever overdag lunchen met een vriendin, dan kan dat.”

Wat maak je zelf het liefst?
“In mijn vrije tijd ben ik altijd bezig met creatieve projecten, van naaien tot meubels opknappen. Het liefst ben ik met mijn huis bezig. Ik heb bijvoorbeeld een groeiende kunstmuur, waar ik steeds meer (vintage) lijsten ophang met kunst, foto’s, illustraties en quotes. Daarnaast heb ik zelfgemaakte kussens, lampenkappen en opgeknapte meubels die mijn huis persoonlijkheid geven.”

Heb je jezelf nieuwe handwerktechnieken aangeleerd om deze shop te kunnen openen?
“Ik heb leren haken en breien. Hele avonden heb ik thuis op de bank geoefend. Nu ben ik druk bezig met het leren van wat complexere projecten (sneak preview: een gebreide trui). Ik zou ook nog heel graag willen leren zeefdrukken, om stoffen en papieren producten te kunnen bedrukken. En ooit wil ik een Imakin-winkel openen waar niet alleen DIY-pakketten worden verkocht, maar ook workshops worden gegeven en waar je gezellig met een theetje en taartje kunt komen DIY’en.”

Imakin-store.com

Promotional image Promotional image

Meer dan 150 pagina’s met paper goodies

Flow Paper Book for Nature Lovers

Een lekker dik boek met patronen en illustraties van Flow illustratoren. Een Paper Book van Nature Lovers voor Nature Lovers.

Bestel zonder verzendkosten