The Tin Can Light

Een letterlijk lumineus idee van Hans Groenwold, deze lampjes van mooie oude blikken. En de uitvoering staat als een huis.

Schermafbeelding 2014-12-23 om 19.26.43
Kun je iets meer vertellen over jezelf?
“Ik ben 55 jaar en getrouwd met Bernadette. Na vele jaren in hartje Amsterdam te hebben gewoond, verhuisden we drie jaar geleden naar Loenen aan de Vecht. Heerlijk. Ruimte om ons heen en vlakbij Amsterdam. Ik raak geïnspireerd door mensen, vrienden, creativiteit, originaliteit, licht, speelsheid en humor. Reizen, andere culturen, geuren en kleuren. Objecten met een verhaal en geschiedenis, daar word ik blij van. Van huis uit ben ik filmproducer en daarin probeer ik ook op zo veel mogelijk fronten creatief mee te denken. Dat is noodzakelijk. Ook voor je eigen voldoening.”

Schermafbeelding 2014-12-23 om 19.29.15
Waarom en hoe ben je deze lampen gaan maken?
“Na onze verhuizing hadden we zelf andere leeslampjes nodig. In winkels vonden we de meeste lampen die we zagen vrij ‘zielloos’. Dus dachten we na over wat we wel wilden. Ik help al jaren een vriend in Griekenland met de verbouwing van zijn huis. We gebruiken daarbij materialen die anderen weggooien. Door hem heb ik geleerd anders naar materialen te kijken. Toen de wandlampjes er eenmaal waren, heb ik het assortiment uitgebreid. Ik maak alles zelf en giet bijvoorbeeld ook zelf de betonnen voet in allerlei vormen.”

Schermafbeelding 2014-12-23 om 19.28.26
Wat geeft je de meeste voldoening aan dit product en de verkoop ervan?
“Als ik op een markt sta met mijn lampen en ik zie de gezichten van mensen. Fantastisch! Eerst vervreemding, dan verbazing. Vervolgens een vrolijke lach en heel veel positieve reacties.”

Thetincanlight.com

Promotional image Promotional image

Meer dan 150 pagina’s met paper goodies

Flow Paper Book for Nature Lovers

Een lekker dik boek met patronen en illustraties van Flow illustratoren. Een Paper Book van Nature Lovers voor Nature Lovers.

Bestel zonder verzendkosten