Zomer-inzicht

Leven in het nu: in de zomer gaat dat vaak wat makkelijker. Eveline Brandt, journalist en mindfulnesstrainer merkt dat zelf ook.

“In de zomer lukt het me altijd meer om in het nu te zijn. Bijvoorbeeld als ik buiten in het park loop. De hond huppelt voor me uit, ik voel de zon op mijn gezicht, ruik de geuren en hoor de ganzen gakken. Met mijn zintuigen zo helemaal open, kunnen gedachten makkelijker overdrijven, als wolken aan de lucht. Het is verder een heel gewone dag; ik won vandaag niet de Lotto, ik ben ook niet verliefd, ‘er gebeuren geen wonderen’, zoals Bert Voeten schrijft in zijn gelijknamige gedicht. Niet alleen als de zon schijnt, maar ook als het regent probeer ik te zijn bij waar ik op dat moment ben. Want ook in de regen valt veel te ontdekken, denk aan het gevoel dat je als kind had wanneer je op kaplaarsjes door de plassen stampte. Vaak raken we bij tegenslagen vooral gestrest door wat we er zelf allemaal van vinden. Dat kunnen we opmerken en dan weer loslaten – óók als het regent of het vakantiehuisje tegen blijkt te vallen.”

In het Flow Vakantieboek ’30 days of summer’ zit een dagboekje waarin je fijne momenten van deze zomer kunt opschrijven. En columns van Irene van Flow over hoe mindfulness haar door de zomer heen helpt.

Fotografie Getty Images

Gull 1

 

Promotional image Promotional image

School of Flow

Een week voor jezelf

In deze training leer je hoe je beter voor jezelf kunt zorgen. Volg in je eigen tempo.

BEKIJK DEZE TRAINING