Allemaal aan de podcast?

Meegesleept worden in een thriller tijdens het verven van een kastje, een bevlogen verhaal over simpeler leven terwijl je in de file staat of een mooi gedicht voor het slapengaan: wie eenmaal van podcasts heeft geproefd, wil alleen maar meer. In Flow 3 kun je lezen waarom het luisteren van podcasts zo ontspannen is en Paulien Cornelisse en Chris Bajema geven een aantal luistertips. Om alvast in de stemming te komen, geven we twee extra tips van podcasts die zeer de moeite waard zijn:

  • Plots, met onwaarschijnlijke, maar ware verhalen rond één thema van de vpro. Onze favorieten: aflevering 19 over de wonderlijke avonturen van de familie Omerovic en aflevering 29 over de geit Conchita.
  • Parel Radio Podcast, waar al een selectie is gemaakt van mooiste radioverhalen, documentaires en hoorspelen.

 

podcast

 

Het klinkt misschien technisch om een podcast te downloaden, maar het is echt makkelijk. Je hebt er alleen een app voor nodig. Bij een Androidtoestel of -tablet moet je die zelf downloaden. Op de iPad of iPhone zit standaard de app Podcasts. Klik erop en als je toegang hebt tot het internet kun je beginnen met zoeken, selecteren en abonneren. Dat laatste is handig om berichtjes te ontvangen als er een nieuwe aflevering beschikbaar is. Podcasts zijn meestal gratis, maar bevatten soms wel reclames.

Illustraties Jennifer Orkin Lewis

 

Promotional image

Van mental health tot goed nieuws

Flow nieuwsbrief

Wil je nog meer verhalen van Flow? Twee keer per week versturen we een mail met nieuwe artikelen.

SCHRIJF JE IN