Atelier Tempel

Kunstenares Hilde Tempelman heeft een unieke vrolijke en licht naïeve stijl die haar beschilderde aardewerk en tassen wereldwijd populair maken.

IMG_0546Hoe kom je aan zoveel internationale klanten?
“Ik adverteer niet, maar probeer zo zichtbaar mogelijk te zijn op internet. Ook de etalage van mijn Amsterdamse atelier in de Pijp helpt. Die buurt is de laatste jaren enorm in populariteit gestegen. De vermelding op de website van de New York Times helpt mee. Woonstylisten weten mijn winkel ook te vinden, inclusief de populaire blogger Pia Jane Bijkerk, die het boekje Amsterdam: Made by hand uitbracht, waarin ze een paar pagina’s aan mijn winkel wijdt.”

IMG_1192Kun je iets meer vertellen over de producten die je maakt?
“Met massa geproduceerde spullen heb ik niks en duurzaamheid vind ik belangrijk. Tegenwoordig concentreer ik me vooral op aardewerk. Ik maak keramiek dat je kunt gebruiken, zoals kommen, kopjes, schalen en vazen en decoratieve wandborden. Werken met klei vind ik de ultieme manier van iets met je handen maken. Je vormt eigenlijk een voorwerp vanuit een klont modder. De magie van het afbakken en spelen met de oneindige mogelijkheden van de kleuren zijn een beetje verslavend.”

IMG_1175Hoe werkt jouw creatieve proces?
“Het materiaal is mijn uitgangspunt. Als ik een lap stof vind, dan zie ik eigenlijk meteen de tas voor me die ik ervan ga maken, zoals een beeldhouwer het beeld al in een stuk steen kan zien zitten. Mijn kleine atelier is net een rariteitenkabinet. Lades, kasten en dozen puilen uit van de materialen. Er is bijna geen leeg plekje meer te vinden. Te midden van al die dingen voel ik me goed en dan blijven de ideeën vloeien.”

Ateliertempel.nl

IMG_9972

 

Promotional image

Van mental health tot goed nieuws

Flow nieuwsbrief

Wil je nog meer verhalen van Flow? Twee keer per week versturen we een mail met nieuwe artikelen.

SCHRIJF JE IN