By Bjør 

Bjørkje Slaghek is gewoon Nederlandse maar je zou zweren dat ze uit Scandinavië komt. Met zo’n naam en een webshop vol frisse en vrolijke handgemaakte (woon)accessoires kan ze zo uit een Deens woonblad zijn weggelopen.

bybjor5We zijn vast niet de eersten die denken dat je Scandinavische bent.
“Nee, en het past ook wel precies bij mij. We gaan geregeld naar Denemarken en Zweden en ik koop daar veel in kringloopwinkels. Ik krijg iedere maand een Deens tijdschrift, de BoligLiv, op de mat, waar ik veel inspiratie uit haal en ik ben verslaafd aan Scandinavische blogs. Na al die jaren ben ik zo’n fan van die landen geworden dat je inderdaad zou denken dat ik er vandaan kom. Mijn overbuurvrouw is Deens en zegt altijd ‘Jij bent meer Deens dan ik’. Het zal wel aan mijn naam liggen dat ik een voorliefde heb voor alles wat uit het hoge noorden komt.”

 

bybjor4

 

Kun je iets vertellen over je ontwerpen?
“Ruim acht jaar maak ik nu handgemaakte sieraden met een Scandinavische twist. Stockholm & Kopenhagen blijven mijn favoriete steden en als ik daar ben geweest bruis ik weer van de inspiratie. Mijn ontwerpen zijn veelal met keramiek, leer en hout. Ik hou van simpele draagbare materialen. En verander de collectie met de seizoenen mee. Alle sieraden worden door mijzelf gemaakt in m’n atelier in Bussum. Daar bedenk ik de collecties en staan potten vol met kralen en materialen om alles met liefde in elkaar te zetten.”

Besteed je speciale aandacht aan je verpakking?
“Ja, dat zijn leuke schuifdoosjes met mijn logo erop. Ik heb ook een cadeau-service, op mijn website kun je zien hoe ik cadeautjes met mooi papier verpak.”

 

bybjor1

 

 

Promotional image

Van mental health tot goed nieuws

Flow nieuwsbrief

Wil je nog meer verhalen van Flow? Twee keer per week versturen we een mail met nieuwe artikelen.

SCHRIJF JE IN