Book for Paper Lovers 3

Er zijn zo van die dingen waar je je in een jaar op verheugt. Als de kerstboom het huis wordt binnen gesleept, de eerste dag zonder jas naar buiten, ijs op de sloten of –nog liever – een dik pak sneeuw. Voor ons komt daarbij: als we starten met het nieuwe Book for Paper Lovers. De superdikke special, zonder tekst, met alleen maar paper goodies. Het allerleukste is alles bedenken. Met welke vier hoofd-designers gaan we dit jaar werken? Welke papieren grapjes stoppen we erin? Krijgen we dat dan allemaal voor elkaar binnen het budget? Hoe zorgen we dat alles netjes in dat superdikke papierpakket blijft zitten en samen een mooi stevig boek wordt? En welke illustratoren gaan we benaderen voor al die andere mooie tekeningen, quotes en ontwerpjes? Het is een soort super-acrobatenklusje waar we samen met de drukker en artdirector lekker onze tanden inzetten.

BookforPaperLovers_cover
Toen we dit boek ooit bedachten, konden we niet vermoeden dat het ooit over de hele wereld in de winkels zou liggen. Nu is het te koop van Tokio tot San Francisco. Stiekem is het Book for Paper Lovers een van onze visitekaartje en daarom maken we hem ook tweetalig: het kleine beetje tekst dat erin zit, is zowel in het Engels als in het Nederlands.

Deze maand komt alweer de derde editie van het book uit. Met opnieuw 300 paper goodies, die je allemaal eruit kunt halen. Briefpapier, vouw-enveloppen, stickers, labels, posters, foldables, slingers, cadeaupapier, etiketten, ansichtkaarten, diy-projectjes en meer. Vier ontwerpers hebben deze keer de basispatronen gemaakt: Marloes de Vries (Nederland), Suzanne Nuis (Nederland), Aiko Fukawa (Japan) en Tara Lilly (Amerika). Flow’s Astrid vindt alles wat erin zit geweldig, maar deelt toch vast haar drie favorieten met je:

  • De Today is… miniposter, met een draaischijfje waarmee je elke dag je humeur kunt aangeven. Een soort klein geluk grapje, met handlettering van Bodil Jane.
  • Ik ben dol op dat poppenhuis gevoel, dat je in mini-kamertjes kunt kijken. Illustrator Yelena Bryksenkova maakte voor ons een uitklapbaar papieren huis, met losse bewoners erbij. Je kunt het huis eruit halen, open vouwen en neerzetten.
  • In het boek zitten twee slingers. Een fijne letterslinger en helemaal achterin, een beetje verstopt in een flapje, zit nog een verrassing: een mooie stevige slinger, met mooie pastelkleurige sterren, verbonden door een touwtje.

Special-abonnees hebben het boek deze week ontvangen en aan het eind van de maand is het boek overal verkrijgbaar: in diverse winkels en online in onze webshop.

Promotional image

Van mental health tot goed nieuws

Flow nieuwsbrief

Wil je nog meer verhalen van Flow? Twee keer per week versturen we een mail met nieuwe artikelen.

SCHRIJF JE IN