Flow Promo: Mooiwatplantendoen.nl

Planten in huis, we worden er heel blij van. Natuur om je heen, in al die mooie kleuren groen, is heel rustgevend. Ook rustgevend: het tekenen van planten. De Amsterdamse illustrator Bodil Jane doet dat bijvoorbeeld graag en het verveelt haar nooit. Voor Flow 5 maakte ze een lesje Ficus Ginseng tekenen.

Mooiwatplantendoen_flow_ficus4

De Ficus Ginseng ken je vooral als Bonsai, een soort miniversie van een doorleefde eeuwenoude boom. Door de plant vaak te snoeien, ontstaat deze bijzondere vorm. Bonsai is een eeuwenoude Aziatische kunstvorm, die in het verleden over ging van vader op zoon, van meester op leerling. De Ficus Ginseng heeft een grillig vertakte wortel, met stevige glimmende ovale blaadjes. Het is een plant die rust geeft, en zuurstof en ’s zomers prima op het balkon of terras kan, aangezien hij van licht en zon houdt.

Mooiwatplantendoen_flow_ficus6
Als je meer wilt weten over hoe je de Ficus en andere planten verzorgt, kijk dan op Mooiwatplantendoen.nl. Daar vind je veel informatie en tips. Waar je ze het beste neer kunt zetten, hoeveel water (koud of warm) ze nodig hebben. Niet moeilijk, als je maar weet waar jouw planten van houden.

Schermafbeelding 2015-06-22 om 16.14.06

Promotional image

Van mental health tot goed nieuws

Flow nieuwsbrief

Wil je nog meer verhalen van Flow? Twee keer per week versturen we een mail met nieuwe artikelen.

SCHRIJF JE IN