Lieke van der Vorst (1/4)

Al die prachtige illustraties maakt Lieke van der Vorst vanuit het antikraakpand in Helmond waar ze woont en werkt. Vanuit haar werkkamer kijkt ze uit op haar heerlijke moestuin, waar ze tussendoor vaak eventjes gaat wieden. Lieke maakte vier gastblogs voor ons en dit is haar eerste.

Toen Flow mij vroeg de gastblogger van de maand maart te zijn, vond ik dit heel erg leuk, maar ook eng, ik ben namelijk niet zo sterk met woorden. Toch hoop ik je blij te maken en te inspireren met mijn beelden en illustraties. Ik vertel in deze blogpost in een notendop wie ik ben. In de volgende blogposts zal ik je ook laten zien waar ik werk, waar ik mijn inspiratie vandaan haal en aan welke projecten ik nu werk.

Collage 1Ik ben Lieke en ik werd 25 jaar geleden geboren in Kaatsheuvel, een dorp tussen Tilburg en ’s-Hertogenbosch. Ik groeide op met mijn lieve ouders, onze teckel en familie, en ik tekende veel. Na de middelbare school studeerde ik aan het Sint Lucas waar ik de richting grafische vormgeving koos. Daarna liep ik stage in Curaçao en ontmoette ik Dave.

Collage 2

Na mijn studie woonde ik vier jaar in Breda, waar ik illustratie studeerde aan de kunstacademie Sint Joost. In het tweede jaar van de academie startte ik mijn website Liekeland.nl, waarop ik al mijn illustraties verzamelde. Ook maakte ik in dat jaar samen met Dave 75 persoonlijk geïllustreerde theemokken.

Collage 3Afgelopen zomer studeerde ik af en ging ik samen met Dave en ons katje Lino in Helmond wonen, in dit oude anti-kraakhuis. In onze verwilderde tuin legde we een groentetuin aan en stekten we bessenstruiken. De tuin werd compleet toen ik vorig jaar kippen kreeg.

Collage 4
In dit huis illustreer ik, heb ik een klein keramiek-werkplaatsje en maak ik grote vervilte dieren. Volgende week zal ik je meer vertellen over deze werkplekken en projecten.  Tot dan!

Lieke

Promotional image

Van mental health tot goed nieuws

Flow nieuwsbrief

Wil je nog meer verhalen van Flow? Twee keer per week versturen we een mail met nieuwe artikelen.

SCHRIJF JE IN