Lieke van der Vorst (2/4)

Al die prachtige illustraties maakt Lieke van der Vorst vanuit het antikraakpand in Helmond waar ze woont en werkt. Vanuit haar werkkamer kijkt ze uit op haar heerlijke moestuin, waar ze tussendoor vaak eventjes gaat wieden. Lieke maakte vier gastblogs voor ons en dit is haar tweede.

In mijn vorige blog vertelde ik in een notendop wie ik was, nu laat ik je zien waar ik woon en illustreer.

collage 1

Vorig jaar verhuisden we naar dit oude witte huis. Bij het raam, gelegen aan de tuinkant, staat mijn bureau, waaraan ik illustreer, berichtjes typ en pakketten maak. Rondom mijn tafel vind je veel inspiratie-dingen: mooie familiefoto’s, plantenstekjes, boeken en schetsen. Ik probeer het niet te vol te bouwen, maar vind dit lastig. Vanuit mijn bureau kijk ik uit op onze tuin, waarin onze kippen lopen, Lino rond rent en sinds deze week alles weer omgespit is.Collage 2Niet zo lang geleden heb ik van onze bijkeuken een klein keramiek-werkplaatsje gemaakt. Tijdens mijn afstuderen maakte ik mokken en schalen aan de eettafel, maar nu was een werkplaats dus een vereiste. In dit kleine werkplaatsje probeer ik mooie theemokken te maken, ik ben nog niet zo ervaren (Dave maakte de 75 mokken waar ik vorige week over schreef, ik illustreerde ze alleen).
Collage 3Naast mijn twee ‘vaste’ werkplekken, verhuis ik ook graag naar de tuin met mijn pen en papier, of naar het huis van een vriendin. Ik heb er al vaak over nagedacht om een atelier te zoeken en daar overdag te gaan werken. Maar eigenlijk vind ik het ook juist wel fijn om tussen het illustreren door even in de tuin te werken.

Hier zie je een kort filmpje van hoe onze tuin een moestuin werd:
Mocht je me graag volgen dan kan dit via mijn Facebook-pagina en Instagram
Volgende week laat ik je mijn keuken zien, een fijne inspiratieplek.
Tot dan!

Promotional image

Van mental health tot goed nieuws

Flow nieuwsbrief

Wil je nog meer verhalen van Flow? Twee keer per week versturen we een mail met nieuwe artikelen.

SCHRIJF JE IN