Lisa Manuels (2/5)

Deze maand zal Lisa Manuels ons meer vertellen over haar creatieve leven in Rotterdam. In de tweede aflevering van haar gastblog vertelt ze over haar liefde voor (veganistische) zoetigheid.

Foto 1
Iedereen die mij kent, me volgt op Instagram of een keer een workshop heeft gevolgd in Elle Aime weet waarschijnlijk dat ik dol ben op eten en dan vooral op taart. Het liefst bak ik voor elke workshop en feestje zelf een lekker taartje, maar dat komt er niet altijd van. Gelukkig zit Lof der Zoetheid bij mijn winkel op de hoek en daar kun je mij dan ook regelmatig vinden. Ze verkopen daar de lekkerste (vegan) taart, van chocolade met amarene tot cappuccino met hazelnoten. Wauw!

Foto 2
Ik ben veganist – en ik eet dus 100% plantaardig – en veel mensen vragen mij of het dan niet moeilijk is om een taart zonder eieren of boter te bakken. Gelukkig is het verre van moeilijk! Ik heb in de 3,5 jaar dat ik vegan eet al heel wat plakken cake, koekjes, stukken taart en zelfgemaakte snickers op. Oeps. 😉 De dierlijke ingrediënten die vaak gebruikt worden om te bakken kun je heel makkelijk vervangen door o.a. sojayoghurt, zonnebloemolie, appelmoes, bananen en meer. Heel eerlijk gezegd vind ik veganistisch bakken een stuk makkelijker dan traditioneel bakken.

Foto 3
Voor de Mini Markt die aanstaande zaterdag plaats zal vinden in de winkel heb ik weer een goed excuus om zelf de keuken in te duiken. Ook al zijn kersen nu natuurlijk niet in het seizoen, deze cake blijft één van mijn favorieten. Het voordeel is dat je `m het hele jaar door kunt maken, want je kunt gewoon bevroren kersen gebruiken! Wat ik ook zo fijn vind aan dit recept is dat het zo simpel is. Alle ingrediënten zijn in de reguliere supermarkt te koop en je hoeft niets te kloppen, scheiden of laten rijzen. Ideaal! O ja, vergis je niet. Veganistisch staat zeker niet gelijk aan gezond 😉 Maar taartjes eten we ook niet voor de gezondheid, of wel?
Bij deze heb ik de kersen-vanille taart tot kers(t) cake omgedoopt, want ik ben alweer helemaal in de kerstsferen!

Je kunt een stukje van deze kers(t) cake komen proeven op de Mini Markt, maar je kunt hem bij deze ook zelf maken. Het recept is een aangepast recept van een perzik cake van Lisette Kreischer; een vegan guru – haha! – die de meest mooie kookboeken schrijft én ook achter The Dutch Weed Burger zit.

Hopelijk tot zaterdag en veel plezier met bakken!Recept Kers(t) cake voor Flow Magazine

 

Promotional image

Van mental health tot goed nieuws

Flow nieuwsbrief

Wil je nog meer verhalen van Flow? Twee keer per week versturen we een mail met nieuwe artikelen.

SCHRIJF JE IN