Redenen om je te vervelen

Lummelen zonde van je tijd? Helemaal niet. Van een dagje nietsdoen krijg je juist energie. In Flow Lemonade vind je 9 redenen om je te vervelen. Hieronder kun je er alvast drie lezen.

  1. Je krijgt meer energie
    Van een avondje niksen of een middagje lui zijn kom je tot rust. Je laadt jezelf op en hebt daarna weer energie voor tien. Spreek een keertje niet af met vrienden. En vul een gat in je dag niet meteen op. Leg je telefoon een keertje weg, stoei met de kat, lees een boek, lak je nagels of staar uit het raam. Het maakt eigenlijk niet uit wat je doet, zolang het maar niets actiefs is. Tip: stel een alarm in om een paar keer per week niets te doen.
  2. Je komt op andere gedachten
    Vervelen is niet hetzelfde als saai. Vaak doe je dingen op een automatische piloot. Je bent met van alles bezig zonder erbij stil te staan: fietsen, douchen, een serie kijken et cetera. Maar als je je verveelt, heb je ineens tijd om na te denken. Soms kom je zo op andere gedachten of krijg je een goed idee. Probeer dus niet meteen iets te doen als je je verveelt. Ga gewoon op de bank liggen en kijk maar wat er gebeurt.
  3. Je hebt minder stress
    Doe je het liefst vijf dingen tegelijk? Je bent zeker niet de enige. Alleen: we denken wel dat we dan slim bezig zijn, maar uit onderzoek blijkt dat we er helemaal niet zo goed in zijn. Slechts tweeënhalf procent van de mensen kan twee dingen tegelijkertijd doen. Prop dus niet alles (fietsen, broodje eten, appen) in dezelfde paar minuten: veel handelingen tegelijk kost je uiteindelijk meer tijd dan wanneer je ze om de beurt zou doen.

Tekst Lisette Thooft, Fleur Baxmeier, Chris Muyres, Caroline Buijs Fotografie Shutterstock Illustraties Leonie Bos

Promotional image

Van mental health tot goed nieuws

Flow nieuwsbrief

Wil je nog meer verhalen van Flow? Twee keer per week versturen we een mail met nieuwe artikelen.

SCHRIJF JE IN