Het leven lijkt eenvoudiger als je met zo min mogelijk bagage reist, vinden bloggers Erin en Simon. In Flow 5 vertellen de Britse bloggers van Neverendingvoyage.com over hoe zij de wereld rond reizen met alleen handbagage. Op ons blog geven ze tips over lichter reizen.
- Kleine rugzak: met een inhoud van hooguit veertig liter heb je minder kans dat je te veel meeneemt.
- Weinig kleren: een paar T-shirts, twee broeken, een rok, een trui – meer heb je meestal niet nodig. Kies je bijpassende kleuren dan kun je makkelijk combineren.
- Twee paar schoenen: één paar waar je goed op kunt wandelen en luchtige schoenen of slippers.
- Een dunne spijkerbroek: eigenlijk zijn spijkerbroeken niet handig op reis. Ze zijn zwaar, dik en als ze nat worden duurt het lang voor ze droog zijn. Toch zweren Erin en Simon bij een dunne spijkerbroek, vooral voor gebieden waar het wat kouder is.
- Dunne (sterke) stoffen tas: om wat proviand of boodschappen in te kunnen vervoeren (i.p.v. een dagrugtas).
- Mini-toiletartikelen: vloeistofverpakkingen in je handbagage mogen niet meer dan honderd milliliter bevatten, kleine flesjes dus. En eventueel een stuk zeep in plaats van douchegel.
- Lichtgewicht: neem een regenjas mee die je heel klein kunt opvouwen, en een lichtgewicht reishanddoek of een sarong.
- E-reader: dan hoef je geen boeken mee te slepen.
- Eén kabel voor alles: helaas niet altijd mogelijk, maar je bespaart ruimte als je computers, tablets of camera’s met dezelfde kabel kunt aansluiten op je oplader. Eén adapter voor Europa en één voor Amerika is meestal voldoende.
- Mini-camera: tegenwoordig zijn pocketcamera’s of zelfs de camera van je smartphone zo goed dat je er prima vakantiefoto’s mee kunt maken.
- Geen zakmes: vaak aanbevolen, maar meestal gebruik je hem niet en in je handbagage mag je hem sowieso niet meenemen.
- Alleen het belangrijkste: alles in de categorie ‘zou je nodig kunnen hebben’ kun je beter thuis laten. Neem in plaats daarvan een klein rolletje ducttape mee, om dingen mee te repareren of een klein gaatje mee te dichten. En een hoofdlampje.
Tekst Merle Wuttke, vertaling Renate van der Zee, foto Stocksy