De webshop van Carrie Can

Kaartjes, labels, posters… Caroline de Winter heeft geen enkele moeite haar kleine webshop te vullen met mooie spulletjes. Daarnaast heeft ze nog een ‘gewone’ baan.

130615_Saturday_Market_FlowMagazine

Kun je wat meer vertellen over jezelf?
“Ik ben van jongs af aan altijd aan het tekenen en knutselen geweest, maar was van plan om na het middelbaar, biologie te studeren. Ik ben heel toevallig in de opleiding grafisch vormgeving gesukkeld. Een beslissing waar ik nog geen minuut spijt van heb gehad. Ik werk deeltijds voor een communicatiebureau, de afwisseling houdt me creatief scherp. Ik volg hiernaast ook nog naailes en neem af en toe de breipriemen ter hand, maar jammer genoeg lijd ik aan een chronisch tijdsgebrek.”

Wanneer en waarom ben je begonnen met je webwinkel?
“Anderhalf jaar geleden maakte ik de uitnodigingen en decoratie voor mijn huwelijk. Ik merkte toen dat ik nog zo veel meer leuke ideeën had die ik niet tot uiting kon brengen via mijn job. Ik kreeg net een aanbieding om deeltijds in plaats van voltijds te werken, dus de knoop was snel doorgehakt. Ik ben een fan van Etsy van het eerste uur dus leek het mij niet meer dan logisch om daar een winkel op te openen.”

Waar vind je je inspiratie voor je volgende ontwerp?
“Ik heb als vormgever altijd al een fascinatie voor letters gehad. Veel mensen staan er niet bij stil hoeveel werk er in kruipt om een font te maken en hoe doordacht elke letter is. Daarom gebruik ik bestaande letters om er patronen mee te maken. Ook mijn andere ontwerpen zijn heel typografisch. Ik surf dus geregeld het internet af op zoek naar nieuwe leuke fonts. En ik probeer mijn kaartjes een extra afwerking te geven. Dan loop ik rond in de hobbywinkel of ga ik tussen mijn eigen – ondertussen gigantische – voorraad aan hobbyartikelen en andere verzamelingen op zoek naar nieuwe inspiratie. Zo hebben mijn kaartjes nét dat beetje meer.”

Etsy.com/shop/CarrieCan/

Promotional image

Van mental health tot goed nieuws

Flow nieuwsbrief

Wil je nog meer verhalen van Flow? Twee keer per week versturen we een mail met nieuwe artikelen.

SCHRIJF JE IN