Valesca van Waveren (1/4)

Valesca van Waveren woont met haar man, zoontje en kat Momo in Amsterdam. Elke dag fietst of wandelt ze naar haar studio, waar ze haar illustraties, die zo lekker kleurrijk zijn, maakt. Maar ze doet ook aan keramiek – twee jaar geleden ontdekt en inmiddels een grote liefde. De komende maand geeft Valesca ons op deze plek een kijkje in haar werk en leven. Op Valescavanwaveren.com kun je haar werk ook alvast bekijken.

Hallo bloglezers van Flow,

Mijn naam is Valesca van Waveren en ik werk als fulltime illustrator vanuit mijn studio in Amsterdam. Ik zal jullie in mijn gastblogs een kijkje in mijn leven geven en laten zien wat mij inspireert. Ik vind het een fantastische eer dat Flow mij hiervoor gevraagd heeft en hoop jullie in de komende vier posts te kunnen verrassen met leuke dingen en te inspireren. Op mijn site Valescavanwaveren.com kun je zien wat ik maak en schrijf ik wekelijks op mijn blog.

Afbeelding 1

In de afgelopen zeven jaar heb ik geïllustreerd voor verschillende tijdschriften waaronder Flow, de VPRO Gids, Vrij Nederland, Opzij, Margriet More, Libelle en Jamie Magazine. Naast illustraties in opdracht maak ik ook vrij werk en heb ik sinds twee jaar keramiek ontdekt, wat mij weer allerlei nieuwe ontwerpmogelijkheden geeft.

Afbeelding 2

Soms werk ik met aquarel en potlood, soms maak ik lijntekeningen met inkt, of ik werk met klei. Hoewel de uitvoering dus best kan verschillen, vraagt het eigenlijk altijd om tijd, liefde en aandacht. Ik houd van de imperfecties die handmatig werken oplevert. Het laat een soort kwetsbaarheid zien, waardoor je als kijker meer contact kunt maken.

afbeelding 3

Ik vind het heel leuk om objecten na te tekenen. Pas als je tekent zie je pas goed hoe iets in elkaar steekt. Vooral dingen met knopjes zoals oude camera’s of typemachines zijn fantastisch om te doen. Voor Libelle Blos (verschijnt 4 september) heb ik nu illustraties gemaakt van oude spelletjes . Een heerlijke opdracht, want ik ben gek op de kleuren van vroeger, de versleten hoekjes van oude doosjes en klassieke typografie.

afbeelding 4

Veel van wie en wat mij inspireert is te vinden op Pinterest (valescawaveren) en Instagram (valescavanwaveren).

De volgende post zal gaan over het proces van en mijn liefde voor keramiek. Hoe het van een hompje klei tot een keramieke hanger of potje wordt.

Tot dan,

Valesca

Promotional image

Van mental health tot goed nieuws

Flow nieuwsbrief

Wil je nog meer verhalen van Flow? Twee keer per week versturen we een mail met nieuwe artikelen.

SCHRIJF JE IN