Valesca’s dag

Hoe ziet een dag van illustrator Valesca van Waveren eruit? Ze beschreef en tekende het voor ons blog. Deze week zit er in Flow Weekly 11 een postertje van Valesca. 

mijndagflow

Dagboek Valesca
7.15 – Mijn zoontje Levi (3 jaar) roept vanuit zijn kamer: ‘Ik ben wakker!’ Opstaan dus. Mijn man haalt hem uit bed, terwijl ik koffie zet en de ontbijttafel klaarmaak (dat doen we om en om)

8.00 – Mijn man gaat douchen en ik kleed Levi aan, terwijl hij probeert verstoppertje te spelen en tegelijkertijd een puzzel aan het maken is.

8.20 – Ik onder de douche, Levi is met blauw slijm bezig.

8.30 – Ik zou al op de fiets moeten zitten, maar kleed me aan terwijl ik af en toe kijk wat Levi met het blauwe slijm uitspookt.

9.00 – Zo, eindelijk jassen aan, schoenen aan en op de fiets.

9.30 – Weer thuis, mails beantwoorden, blauw slijm en puzzel opruimen

10.00 – Koffie en overzicht creëren: huishoudelijk moet er nog de was gedaan worden en boodschappen, en ik ben van plan vandaag de beelden te maken voor 1 van 4 plattegronden.

10.15 – Telefoon, een afspraak met een klant voor volgende week! Superleuk, maar ojee, ik kan mijn uurtjes goed gebruiken voor ‘echt werken’ (dingen maken!).

10.30 – De was draait. Het wordt tijd om mijn focus te vinden en goed aan het werk te gaan. Plattegrond erbij pakken. Ik heb dit de dag ervoor al in digitale opzet geschetst en ga nu een voor een de elementen schilderen met aquarelverf.

12.30 – Ik ben nog niet zover als ik zou willen, maar tijd voor een snelle lunch.

13.00 – De was is klaar, op naar de studio (kwartiertje fietsen)

13.15 – De rest van de beelden schilderen.

IMG_2768

15.30 – De geschilderde beelden scan ik in en poets ik schoon (potloodvlekjes weg etc.). Klaar om morgen daadwerkelijk in de uiteindelijke plattegrond terecht te komen.

16.30 – Studio een beetje opruimen, zodat het de volgende dag weer fijn is om aan het werk te gaan. Een rondje social media (niet lang op instagram en pinterest blijven hangen!). Mails checken en beantwoorden.

17.00 – Nog een paar kleine boodschapjes doen. Ik probeer altijd alles zoveel mogelijk in een keer te doen, maar vaak blijkt er in de praktijk nog van alles te missen, waardoor ik alsnog een paar keer per week in de supermarkt beland.

17.30 – Levi ophalen van de creche. Hij gaat drie dagen per week, woendags is hij met mij en op vrijdag zorgt mijn man voor hem.

18.00 – Koken.

18.30 – Mijn man komt thuis en we gaan samen eten.

19.00 – Nog even spelen met Levi.

19.30 – Boekje voorlezen en naar bed! Als ik slaap lekker zeg, zegt Levi altijd: ‘Morgen is het weer feest!’ Daar geniet ik enorm van en het geeft me goede moed.

20.00 – Even bijkomen, ogen dicht op de bank. Checken bij mijn man of hij nog veel moet doen. Hij is ook creatief en we moeten soms ’s avonds nog wat dingen afmaken.

20.30 – Even mijn moeder bellen. Omdat zij heel slecht ter been is, komt ze nauwelijks haar huis uit. En op dit moment helemaal niet, omdat haar benen iedere dag ingezwachteld worden. Even bellen is het minste wat ik vandaag kan doen.

21.00 – Even voor mezelf nagaan, ben ik ver genoeg met mijn opdracht opgeschoten, moet ik morgen misschien eerder opstaan? Welke dingen zijn er al goed gegaan en wat verdient er nog wat meer aandacht. Wat is het plan voor de volgende dag? Kan ik nog ruimte vinden om stapjes voor mijn webshop te doen. En wordt het niet weer tijd voor een nieuwe blogpost? Wat zijn de meest urgente dingen en wat zijn haalbare doelen voor de volgende dag?

21.15 – Ik maak een concreet lijstje voor de volgende dag, met (hopelijk) realistische doelen.

21.30 – Het is mooi geweest, tijd om samen met mijn man nog even te relaxen. ‘Morgen is het weer feest!’

Behalve illustrator ben ik ook moeder, echtgenoot en dochter. Het is elke dag een klus om genoeg uren bij elkaar te sprokkelen om goed gefocused aan het werk te gaan. Een paar dingen die ik hiervoor doe zijn: de ochtend en middag gebruiken voor mail, in de avond een evaluatie doen voor mezelf en een plan maken voor de volgende dag. Deze dingen helpen me om zoveel mogelijk uit mijn werkdag te halen. Verder denk ik goed na over welke opdrachten ik wel en welke ik niet aanneem. Twee belangrijke voorwaardes zijn; het moet de tijdsinvestering waard zijn voor mij en mijn gezin en ik wil werk maken dat anderen inspireert en blij maakt. Deze twee punten zorgen ervoor dat ik heel gemotiveerd ben in wat ik doe.

ValezkiFoto door onahazymorning 

Promotional image

Van mental health tot goed nieuws

Flow nieuwsbrief

Wil je nog meer verhalen van Flow? Twee keer per week versturen we een mail met nieuwe artikelen.

SCHRIJF JE IN