Boeken die je bijblijven (1)

Er zijn van die boeken die je altijd bijblijven. In de special Flow Boeken & lezen zit een Books-to-remember-schriftje waarin je ze op kunt schrijven en bijzondere details kunt noteren. Jennifer Orkin Lewis illustreerde het en vertelt ons welk boek grote indruk op haar maakte.

Jennifer: “Ik zit al 25 jaar in een leesgroep en vind dit echt een moeilijke vraag. Het boek waar ik maar aan bleef denken nadat we het deze zomer hadden gelezen, is 4321 van Paul Auster. Een waanzinnig lang verhaal over een jongen die je volgt tot hij opgroeit als man. Het zijn eigenlijk vier verschillende versies van zijn leven waarbij je ontdekt wat er gebeurt als er kleine omstandigheden veranderen en welk effect dat heeft op de rest van zijn leven.
Eerst kwamen we één keer per maand bij elkaar met de leesgroep, maar tegenwoordig is iedereen zo druk en zien we elkaar eens in de twee of drie maanden in The Hat Shop in New York, de winkel van een van de leden. We proberen hoedjes uit en praten over de boeken. Het leuke is dat ik boeken lees die ik zonder de groep nooit zou kiezen. We lezen allerlei genres en kiezen om de beurt een titel.”

Jennifer Orkin Lewis, die ook werkt onder de naam August Wren, ontwerpt, schildert en illustreert voor diverse opdrachtgevers (je ziet haar werk ook regelmatig in Flow, zoals in het nieuwste Flow Book for Paper Lovers) en ze schreef het boek Draw every day, draw every way. Al vier jaar lang deelt ze dagelijks de tekeningen uit haar schetsboek op Instagram. 

  • Jennifer geeft het stokje door aan illustrator Monika Forsberg. Binnenkort kun je lezen welk boek zij nooit meer zal vergeten.
  • Ook eindredacteur Marije van der Haar-Peters las 4321 van Paul Auster. Haar boekentip lees je hier en in Flow 5.

Illustratie: Jennifer Orkin Lewis

Promotional image Promotional image

School of Flow

Paper Love

In deze online training vieren we onze liefde voor papier. Samen met Flow-crafters ga je aan de slag met 8 craftprojecten.

BEKIJK DEZE TRAINING