Nieuw leesvoer: 4x tips van bookstagrammers

bookstagrammers

Voor als je boekenstapel nog niet hoog genoeg is: vier bookstagrammers tippen titels die ze goed vonden. 

Robin van den Heuvel tipt Weg naar huis van Yaa Gyasi

Robin van den Heuvel – @bookandpie: “Weg naar huis is een boek waar je langzaam in wegzakt. Elk hoofdstuk toont een nieuw personage, een volgende generatie. En na elk hoofdstuk viel het afscheid me zwaar. Niet alleen toont Gyasi (zonder ook maar ergens belerend te worden) hoe racisme eeuwenlang doorwerkt en onderdrukking consequenties heeft voor elke volgende generatie.

Ook ben je je als lezer plotseling bewust van allen die achter jouzelf staan. Hoe slecht je je voorouders misschien ook kent, hun keuzes/lot hebben invloed op wie en waar jij vandaag bent.” (De Bezige Bij)

Mirthe Marielle tipt Het wordt spectaculair. Beloofd van Zita Theunynck

Mirthe Dolk – @mirthe.marielle: “In de haast de trein uitstappen en dan je boek laten liggen, waar ook 23 liefdesbrieven in verborgen zijn. Het overkomt hoofdpersonage Anna. In Het wordt spectaculair. Beloofd volgen we haar en Leonard. Wat op het eerste gezicht een liefde­volle relatie lijkt, blijkt ook een mysterieuze kant te hebben.

Theunyncks debuut is een wervelwind vol prachtige zinnen, waarin ze humor afwisselt met zeer treffende en soms pijnlijke beschrijvingen. Eenmaal begonnen wil je het niet meer wegleggen. Het was ­spectaculair. Beloofd.”(Uitgeverij Vrijdag)

Jonina Breevaart tipt De geschiedenis van mijn seksualiteit van Tobi Lakmaker

Jonina Breevaart – @joninaleest: “In dit debuut neemt Tobi Lakmaker je mee in zijn gedachten. En die gedachten zijn zeker niet altijd standaard. Ik vind hem stoer en tegelijk kwetsbaar, grappig en soms zelfs irritant. Hij vertelt over zijn liefdesleven, maar ook over zijn studies en een fietstocht door Europa.

In zijn boek dat gaat over seksualiteit, vriendschap, gender en de dood kwam ik mezelf regelmatig tegen. Lakmaker is een geniaal wondermens met een verhaal dat me erg vaak hardop liet lachen, maar ook schrijnend is.” De geschiedenis van mijn ­seksualiteit, Tobi Lakmaker (Das Mag)

Marie-Christine Raddatz tipt Villa des Roses van Willem Elsschot

Marie-Christine Raddatz – @tina_en_de_walvis: “Mijn grote liefde in de Nederlandstalige literatuur is Willem Elsschot (1882-1960). Vooral zijn specifieke humor en zijn vermogen om in een paar zinnen een complete wereld tevoorschijn te toveren, spreken me aan. Dat toont hij al in zijn debuut uit 1913, dat zich afspeelt in pension Villa des Roses.

In korte hoofdstukken verstrikt Elsschot ons gaandeweg in de kleine intriges van de gasten, wier kleingeestigheid tot een onverbiddelijke tragikomedie leidt. Een fantastisch boek met heel subtiele absurditeit en goed uitgewerkte karakters.” (Athenaeum)

Meer lezen

Samenstelling Marije van der Haar-Peters

Promotional image Promotional image

School of Flow

Paper Love

In deze online training vieren we onze liefde voor papier. Samen met Flow-crafters ga je aan de slag met 8 craftprojecten.

BEKIJK DEZE TRAINING