Tot rust komen met een podcast

Podcasts

Voor een rustmoment op een drukke dag: deze podcasts zijn gericht op ontspannen, vertragen, en even helemaal niets doen.

  • Leven zonder stress

    Oud-radiodeejay Patrick Kicken voert diepgaande gesprekken met bekende en minder bekende gasten over stressvrij leven. Onderwerpen die aan bod komen zijn bijvoorbeeld geluk, burn-out, meditatie en mindfulness.

  • Hurry slowly

    Een soort tegenhanger van het alom geaccepteerde ‘hoe meer, hoe beter’, want in deze Engelstalige podcast staat vertragen centraal. Schrijver Jocelyn K. Glei interviewt denkers, kunstenaars en ondernemers en stelt vragen als: hoe kunnen we slimmere beslissingen nemen, ons meer comfortabel voelen met risico’s nemen en onze aandacht beter verdelen?

  • Slow your home

    De Australische Brooke was helemaal klaar met de gekte van het dagelijks leven waarin alles altijd maar sneller, beter en mooier moet. Ze gooide het roer om en ging samen met haar gezin leven in een langzamer tempo. In haar podcast bespreekt ze alle obstakels die ze hierbij tegenkomt, en spreekt ze gasten die ook voor een simpeler leven hebben gekozen.

*Meer podcast-tips? Eerder deelden we podcasts over duurzaam leven, podcasts over boeken en andere favoriete podcasts van de redactie.

Fotografie Linda Rose/Unsplash.com

Promotional image Promotional image

School of Flow

Paper Love

In deze online training vieren we onze liefde voor papier. Samen met Flow-crafters ga je aan de slag met 8 craftprojecten.

BEKIJK DEZE TRAINING