Tweedehands boeken: hier vind je ze

tweedehands boeken

Het zoeken naar tweedehands boeken is een hobby op zich. Zowel offline als online zijn er genoeg plekken om ze op te duikelen. Hier vind je ze. 

Offline tweedehands boeken vinden

 • Je lokale boekhandel
  Vaak hebben de grotere boekhandels een sectie met tweedehands boeken, soms weggestopt in een hoekje of op een hogere verdieping in het pand. Je kunt hier zowel boeken vinden als verkopen. Meestal zijn ze ingedeeld in categorieën en je vindt er vaak ook Engelstalige boeken.
 • De kringloopwinkel
  Hier stuit je niet alleen op tweedehands meubels en spullen voor in huis, maar er is vaak ook een boekensectie te vinden.
 • Op de markt
  Soms staat er een kraam met literatuur tussen de welbekende vis- en kaaskramen en soms zijn er markten die volledig bedoeld zijn voor tweedehands boekenverkoop. Weten wanneer zo’n markt bij jou in de buurt is? Bekijk dan eens deze website.
 • Antiquariaat
  In veel steden vind je winkels die gespecialiseerd zijn in antiquariaat, voor als je bijvoorbeeld een bijzonder boek zoekt. Of als je graag een eerste druk wilt hebben van je lievelingsboek. Zelfs als je niet op zoek bent, is het leuk om een kijkje te nemen in zo’n winkel. Vaak staan er prachtige exemplaren.

Online boeken vinden

 • Boekenkraam.nl
  Echt tweedehands zijn deze boeken niet. Het zijn Ramsj of licht beschadigde exemplaren die niet meer in de boekwinkel verkocht kunnen worden. Omdat de bladzijden wat vergeeld zijn, omdat er een vouw in de kaft zit of vanwege een klein scheurtje in een bladzijde. Nog steeds prima om te lezen dus, en ze gaan voor een lagere prijs weg.
 • Deslegte.nl
  Niet alleen in de winkels, maar ook online vind je hier een sectie met tweedehands boeken. Je vindt er de meest recente titels, maar ook antiquariaat.*Nog meer tips voor tweedehands winkelen vind je hier.

Tekst Bente van de Wouw  Fotografie Norbert Tóth/Unsplash.com

Promotional image Promotional image

Met DIY-papier

Flow 7 is er!

Flow 7 ligt in de winkel mét vernieuwde vormgeving en inhoud. In het nieuwe nummer lees je onder andere verhalen over de ruimte nemen om het anders te doen en hoe trots je verder kan helpen.

BEKIJK HET HIER