Een winterse podcast: The Wintering Sessions

podcast winter

In de podcast The wintering sessions interviewt auteur Katherine May gasten over het leven in de kou: ons letterlijke en figuurlijke donkere seizoen, en hoe die te overleven. Wie het boek Winteren (ook van haar) heeft gelezen, wil deze podcast zeker horen.

De winter staat voor verandering en voorbereiding

Zoals wij leven, hier in Nederland en België, maken we elk jaar het seizoen winter mee. Dat is de letterlijke winter. Daarnaast maakt ieder mens in het leven meerdere winters door. Dat zijn de figuurlijke winters; de periodes waarin het leven lastig is, tegenzit of waarin alles gewoon even heel donker lijkt te zijn.

Velen zouden de winter liever overslaan; er zijn niet veel mensen te vinden van wie de winter het favoriete seizoen is. En toch heeft ook dit seizoen z’n functie. De letterlijke winter bereidt ons voor op de volgende seizoenen. De natuur en de dieren zijn stil en de mensen doen het over het algemeen wat kalmer aan. We doen nieuwe energie op die we in de lente lekker kunnen loslaten, wanneer alles weer begint te bloeien en groeien.

Het leven is niet lineair

En ja, het wordt ook altijd weer een keer winter. Daar kun je op rekenen. En juist het feit dat je erop kunt rekenen, geeft het vertrouwen dat je wel weer op je pootjes terecht zult komen, een keer. We moeten het leven niet lineair benaderen, leert May ons, maar cyclisch.

Een podcast vol inspirerende gesprekken

In de podcast The wintering sessions gaat May elke aflevering in gesprek met een nieuwe gast. Mensen met verschillende achtergronden: auteurs, psychotherapeuten, sporters, journalisten, artsen en fotografen. Wat alle gasten gemeen hebben, is dat ze allemaal meerdere figuurlijke winters hebben meegemaakt.

Met elkaar praten en ervaringen uitwisselen over hoe dat is, dat leven in de kou en het donker, helpt. Misschien vind je het lastig om daar in persoon over te praten met de mensen in je omgeving. Laten de gesprekken in deze podcast dan een inspiratie zijn om het toch eens te proberen.

Je kunt The wintering sessions podcast luisteren via Spotify of via je favoriete podcast app. Lees hier de blogpost die online editor Merel schreef over het boek Winteren.

Meer luisteren

Tekst Merel Wildschut  Fotografie Genessa Panainte/Unsplash.com

Promotional image Promotional image

School of Flow

Paper Love

In deze online training vieren we onze liefde voor papier. Samen met Flow-crafters ga je aan de slag met 8 craftprojecten.

BEKIJK DEZE TRAINING