Elmay Claassen bracht haar eigen bundel uit over liefdesverdriet

Lange tijd was Elmay Claassen onze vaste huisdichter. Onlangs bracht ze zelf een  boek vol gedichten, korte verhalen en foto’s van haar uit: Duizend stukjes liefde.

Jullie braken mijn hart
In duizend stukken
Toen heb ik ieder stuk
Van alle kanten bekeken
Getroost en geheeld
Mooie woorden gegeven
Nu zijn het duizend stukjes liefde

Met dit gedicht begint de bundel – een ode aan liefdesverdriet – van Elmay. Toen haar hart voor de zoveelste keer gebroken werd, begonnen bij haar de woorden te stromen. Haar gedichten en korte verhalen gaan over de liefde voor jezelf die je tussen de scherven van een gebroken hart kunt vinden. Het begint bij breken, dan komt verdwalen en daarna helen en leven. Haar woorden vind je terug in deze volgorde.

duizend stukjes liefde

Kwetsbaar en open

Extra bijzonder is dat ze de bundel zelf heeft uitgegeven. Een sprong in het diepte. De crowdfunding vond ze zenuwslopend en het verzenden van de drukbestanden ook, en dan waren er nog allerlei spannende momenten tussenin.

Ze schrijft achter in haar bundel: ‘Het is niet niks om je meest kwetsbare momenten de wereld in te slingeren op een manier als deze. […] Mijn hoofd kon al die tijd wel honderd redenen bedenken waarom ik dit niet zou moeten doen, maar de stem van mijn hart heeft gelukkig altijd harder geklonken. Heb je een droom? Go for it. Vandaag. Het is het beste wat ik ooit heb gedaan.’

Benieuwd naar de bundel van Elmay? Je kunt het kopen in haar webshop.

elmay claassen

Meer lezen

Tekst Bente van de Wouw

Promotional image Promotional image

School of Flow

Paper Love

In deze online training vieren we onze liefde voor papier. Samen met Flow-crafters ga je aan de slag met 8 craftprojecten.

BEKIJK DEZE TRAINING