Groen in de stad

In steeds meer steden zijn ze te zien: groene stadstuinwinkels. Zoals het pas geopende Wildernis in Amsterdam-West. Eigenaar Mila vertelt er meer over.

DSC_0098 kopie 2Mila van de Wall en Emma Hagedoorn zijn vrij spontaan aan dit avontuur begonnen. Mila: “We kregen de kans en zijn gewoon gestart. Ik werkte hiervoor bij het blad Tuinieren en wilde graag iets gaan doen om de stad groener te maken. Met Wildernis hopen we mensen te inspireren om aan de slag te gaan met tuinieren.” De twee vriendinnen starten deze zomer ook met workshops en cursussen in de winkel. Zoals de workhop: ‘Maak je eigen plantenhanger’ (17 juli) of een ‘Zomerboeket maken’ door Bloemen van Haas (op 23 juli). Kijk voor het laatste nieuws en meer cursussen op Wildernisamsterdam.nl.

plantenhangerIn heel Nederland zijn tegenwoordig steeds meer leuke stadstuinwinkels te vinden. Mila: “Stek Rotterdam was voor mij een inspiratiebron. Met Wildernis willen we ook graag een plek bieden waar je naartoe kunt voor inspiratie en advies. Wij richten ons op groen binnen en buiten en hebben ook veel kamerplanten. Vooral de ‘airplants’ zijn erg populair. Met dit soort onderhoudsvriendelijke planten lokken we mensen naar binnen en daar inspireren we ze om meer te gaan proberen. In de toekomst hopen we ook projecten op te zetten samen met mensen uit de buurt en de gemeente om wijken groener te maken.”

Andere leuke stadstuinwinkels:
Stek Rotterdam
House of Green in Den haag
Plantaardig Middelburg
De Stadsakker in Groningen
Te Buiten in Arnhem
Kweek Amsterdam
Moomba Amsterdam

 

 

Promotional image Promotional image

School of Flow

Een week voor jezelf

In deze training leer je hoe je beter voor jezelf kunt zorgen. Volg in je eigen tempo.

BEKIJK DEZE TRAINING