Musea om je op te verheugen: 3 tips van ons verlanglijstje

musea

We kunnen niet wachten tot we weer naar het museum mogen en te genieten van allerlei verschillende kunstvormen. Deze musea staan hoog op ons verlanglijstje.

 1.  Museum More, museum voor modern realisme met twee locaties: Kasteel Ruurlo en Museum More in Gorssel. Museum More is het grootste museum voor modern realisme. Naast de vaste collectie zijn er ook wisselende tentoonstellingen, waarbij de nadruk ligt op 20ste-eeuwse en hedendaagse kunst.

  Museummore.nl

 2. Museum de Fundatie in Zwolle en Kasteel Het Nijenhuis met beeldentuin. In Zwolle vind je het museum de Fundatie en een aantal kilometer verderop kasteel Het Nijenhuis. Achter het kasteel ligt een beeldentuin, met moderne beeldhouwkunst uit de 20ste en 21ste eeuw. Je vindt het bijzondere gebouw van de Fundatie in het hartje van Zwolle. Op dit moment vind je er de multimediale installatie Onder water van Junte Uiterwijk (Sticks) & Glenn de Randamie (Typhoon).

  Museumdefundatie.nl

 3. Van Abbemuseum in Eindhoven, museum voor moderne en hedendaagse kunst.  Binnenkort vind je er de tentoonstelling Postitions #6: Bodywork, waarbij verschillende kunstenaars ingaan op de maakbaarheid van het lichaam. Leuk nieuws: je kunt het museum nu alvast online ervaren.

  Vanabbemuseum.nl

Meer lezen?

 • Nog meer tips en intiatieven vind je in Flow 4-2021.
 • Bekijk hier een sneak peak van de Flow Slow Art Route in Museum van de Geest.

Fotografie Getty Images

Promotional image Promotional image

Inclusief magazine en paper goodies

Flow Klein Geluk Box

Met een magazine (met verhalen over wat klein geluk je brengt) en weer veel paper goodies, waaronder koffiebeker-stickers, ansichtkaarten en een jaarplanner.

Bestel zonder verzendkosten