Een podcast over mental health en zelfontwikkeling: On Purpose van Jay Shetty

De Engelse auteur en life coach Jay Shetty heeft de wereldberoemde podcast On purpose. Elke maandag en vrijdag komt er een nieuwe aflevering online over mental health, werk, liefde en zelfontwikkeling en het vinden van een doel. Diepgaande onderwerpen besproken op een makkelijk te begrijpen manier. Jay heeft in zijn show ook gesprekken met celebrities als Alicia Keys, Gwyneth Paltrow en Yuval Harari.

Van liefde tot werk en van stress tot gewoontes. Alles rondom ontwikkeling wordt besproken in On purpose. Jay Shetty is een Britse life coach van Indiase komaf en voormalig monnik. Ook schreef hij het boek Denk als een monnik. In sommige afleveringen luister je alleen naar Jay’s mooie Britse accent waarmee hij zijn levenslessen en kennis deelt. In andere afleveringen gaat hij in gesprek met experts of celebrities over een bepaald onderwerp. Zo praatte hij met Gwyneth Paltrow over verwachtingen en emoties. Met Khloé Kardashian over verantwoordelijkheid nemen voor je leven. En met Esther Perel over de uitdagingen van een relatie. De meeste afleveringen zijn lekker kort (20-30 minuten) en sommige episodes zijn wat langer (tot 1,5 uur).

Dagelijkse wijsheden

De kortere afleveringen hebben behalve dagelijkse wijsheden ook praktische tips zoals ‘drie onzekerheden en hoe we hier overheen komen’ of ‘negen carrièrefouten en ruimte om te groeien’. Jay Shetty deelt zijn kennis over een breed scala aan onderwerpen op een makkelijk toegankelijke manier. Aan de hand van lijstjes of persoonlijke toelichtingen kun je meteen met de informatie aan de slag om zo verbetering aan te brengen. Met deze podcast krijg je inspiratie voor je levensstijl, meer inzicht in je handelen en heb je handvatten voor groei.

Meer luisteren

Tekst en fotografie Nina van Hilst

Promotional image Promotional image

School of Flow

Paper Love

In deze online training vieren we onze liefde voor papier. Samen met Flow-crafters ga je aan de slag met 8 craftprojecten.

BEKIJK DEZE TRAINING