Podcasttip: Puur Natuur, over de afwisselende natuur van ons land

Puur Natuur

Waarom zijn wilde bloemen zo belangrijk, hoe gaat het met de wolf in Nederland en wat maakt de Marker Wadden zo bijzonder? Voor deze vragen is er de podcast Puur Natuur.

Met deze podcast van Natuurmonumenten hoor en leer je meer over de afwisselende natuur in ons land. De presentatoren Stefan Plugge en Frans Bosscher gaan met boswachters, biologische boeren en bijenexperts op pad om te kijken hoe we de natuur een handje kunnen helpen. Natuurmonumenten verwacht verhalen uit meer dan 355 natuurgebieden te maken.

Zo gaat de meest recente podcast over hoe je het planten- en dierenleven een duw in de rug kunt geven door van je tuin een randzone te maken tussen de bebouwing en het boerenland. Ada Wille uit Culemborg is iemand die dit heeft gedaan en in deze aflevering neemt ze ons mee in haar natuurparadijsje. En boswachter André Westendorp laat zien hoe hij de randen van het Korenburgerveen rijker aan natuur heeft gemaakt, gewoon door de dingen nét wat anders te doen.

Meer lezen?

Fotografie Larry George/Unsplash.com

Promotional image Promotional image

Hij is er weer!

Flow Book for Paper Lovers 9

Een nieuwe editie van onze jaarlijkse bestseller, met 300+ pagina's papier en paper goodies, zoals een kattenhuis, stickers en retro briefpapier.

BEKIJK DIT BOOK FOR PAPER LOVERS