10 ideeën voor microavonturen

microavonturen

Je hoeft niet altijd grootse, gekke, of dure dingen te doen om een avontuurlijk leven te leiden. Soms is het avontuur dichterbij dan je denkt, je moet er alleen even naar op zoek gaan. 

 • Probeer een bijzondere route

  Je hoeft zelf geen uitgebreide roadtrip uit te stippelen om de mooie stukjes van Nederland te ontdekken: dat kan ook gewoon met het openbaar vervoer. We maakten een lijstje van de meest bijzondere trein- en busroutes, waarbij er van alles te zien is onderweg.

 • Neem een ochtend- of avondduik

  Geen enkel ander geluid dan het ruisen van de zee. Begin de dag fris en ontspannen met een ochtendduik of geniet van de sterren met een avondduik. Flow’s Astrid is er fan van en verzamelt prachtige beelden met zwem-inspiratie op haar Pinterest Board ‘Morning swim with Astrid‘.

 • Maak een NS-wandeling

  Ook te voet is er allerlei moois te ontdekken in ons land. Een fijne manier om de omgeving te verkennen is door middel van een NS-wandeling: van station naar station lopen, via ee nroute die vaak ook voor beginners goed te doen is. Zie hier twee van onze favorieten.

 • Slapen onder de sterren

  Dit klinkt heel avontuurlijk, maar de sterren zijn overal te zien en dit hoeft dus echt niet in de achterbak van een oude pick-up  op het strand (al willen we dat stiekem ook een keer doen). De micro-versie van dit avontuur is gewoon een slaapzak in de tuin neerleggen en daar genieten van al het moois in de lucht.

 • Openlucht bioscoop

  Buiten een film kijken: het voelt net iets anders dan ‘gewoon’ naar de bioscoop gaan.

 • Kleine musea

  Hoe indrukwekkend het Rijksmuseum in Amsterdam of het MoMA in New York ook zijn, er bestaan ook een heleboel kleine musea waar heel veel moois te ontdekken is. Wie weet zit er wel eentje bij jou in de buurt.

tien minuten niks doen
Lees ook: Het effect van tien minuten niks doen

 • Een avontuurlijke vakantie

  Je vakanties kun je met kleine aanpassingen een stuk avontuurlijker maken, als je daar behoefte aan hebt. Huur een busje, of boek bijzondere, duurzame accomodaties bijvoorbeeld. Hier vind je nog een aantal ideeën.

 • Iets nieuws eten

  Ook op culinair gebied kan het leuk zijn af en toe iets anders dan anders te doen. Maak een recept met ingrediënten die je niet goed kent, of bestel in een restaurant iets op de kaart waar je nog nooit van gehoord hebt. Misschien ontdek je wel een nieuwe favoriet.

 • Reis naar een onbekende bestemming

  Dit is op allerlei manieren te doen. Stap in de trein en zet een timer, die bepaalt wanneer je moet uitstappen. Of prik blind een plek op de kaart (in binnen- of buitenland). Ook zijn er speciale vluchten die je naar onbekende bestemming reizen, zoals die van sprs.me.

 • Blind een film kiezen

  Naar een onbekende plek op reis gaan nog net iets te hoog gegrepen? Je kunt jezelf ook verrassen met een onbekende film: ga naar de bioscoop en koop kaartjes voor de eerstvolgende film die draait. Dit kan in een populaire bioscoop, maar extra leuk is het in een kleiner filmhuis dat ook oude films en buitenlandse films draait.

Tekst Quirine Brouwer  Fotografie Leio McLaren/Unsplash.com

Promotional image Promotional image

Nieuw: Book for paper lovers 7

Ga naar de shop