Alleen-tijd in huis: deze dingen kun je doen

alleen-tijd

Wat te doen als je voorlopig thuisblijft en door je ideeën heen bent? We geven tips.

 • Probeer een nieuw recept
  Neem een kijkje in je (digitale) kookboeken en probeer eens een nieuw recept. Koken werkt ontspannend en tijdens je alleen-tijd kun je het met aandacht doen.
 • Lees een boek
  In een nagenoeg stil huis is er weinig afleiding en kun je je goed focussen op je boek. Je kunt er ook voor kiezen om een boek of podcast te luisteren als je dat fijner vindt.
 • Ontdek een nieuwe hobby
  Niets fijner dan een nieuwe vaardigheid onder de knie krijgen, helemaal als je die ook nog eens leuk vindt. Ga borduren, leer breien (dit kan al in een avond) of haal je potloden en kwasten uit de kast.
 • Geef je planten een oppepper
  Met je vingers in de aarde wroeten is een activiteit waar je kalm van wordt. Voorzie je planten van nieuwe, voedzame grond, knip dode bladeren weg, ga stekken of zoek een nieuwe plek voor ze in huis.
 • Doe aan yoga of meditatie
  En neem er lekker de tijd voor. Je vindt verschillende yoga-oefeningen op onder meer YouTube en je hebt ook apps om de bewegingen onder de knie te krijgen. Ook meditatie kun je leren via een video of een app.
 • Kijk een goede film
  Met een middag of avond voor jezelf kun je eindelijk die ene film kijken die je huisgenoten minder leuk vinden. Steek wat kaarsen aan, haal wat lekkers in huis en installeer je op de bank voor minimaal anderhalf uur aan ontspanning.
 • Houd een spa-dag
  Ja, dat kan ook gewoon in eigen huis. Neem een hete douche of ga in bad, neem een maskertje en verzorg je handen en nagels. Je kunt het ook combineren met wat yoga-oefeningen of meditatie voor extra ontspanning.
 • Aan de puzzel
  Op de redactie van Flow hebben we een verslaving: puzzelen. We worden er zo lekker rustig van, stukje voor stukje leggen zonder echt na te hoeven denken. Ook fijn om alleen te doen.

*Tips voor alleen-tijd buiten de deur vind je hier.

Tekst Bente van de Wouw  Fotografie Alisa Anton/Unsplash.com

Promotional image Promotional image

Meer dan 150 pagina’s met paper goodies

Paper book for food lovers

Een boek over papier én eten: dat is het nieuwe Flow Paper Book for Food Lovers.

Bestel nu