Boekentip: Hallo, Meneer de Uil

Hallo, meneer de uil

‘En nu maar knus naar jullie warme nestjes…’ Voor velen van ons is De Fabeltjeskrant pure nostalgie. Alweer vijftig jaar geleden las Meneer de Uil zijn eerste verhaal voor. In het boek Hallo, Meneer de Uil krijg je een kijkje achter de schermen van weleer.

Uitspraken als ‘Hatsikidee’, ‘Tuut-tuut-tuut-tuut’ en natuurlijk ‘Oogjes dicht en snaveltjes toe’ kunnen zo veel mensen nog dromen. Generaties ‘kijkbuiskinderen’ leefden elke doordeweekse avond vlak voor het slapengaan mee met Juffrouw Ooievaar, Ed en Willem Bever, Chico Lama en alle andere inwoners van het Grote Dierenbos.

In Hallo, Meneer de Uil staat het complete verhaal van vijftig jaar De Fabeltjeskrant: hoe het allemaal begon, wie er allemaal achter de schermen aan werkte en welke dieren er in Fabeltjesland woonden. Het boek staat vol mooie plaatjes en exclusief archiefmateriaal. Ga terug naar je kindertijd en geniet opnieuw van de muziek en de dubbele bodems die vaak in de verhalen zaten. Want dieren zijn immers precies als mensen.

Naast de lancering van het boek op 27 september, is er ook een tentoonstelling in Rotterdam geopend rondom De Fabeltjeskrant, dat in 2005 werd gekozen tot beste kinderprogramma van de twintigste eeuw. Kijk voor meer informatie op Fabeltjesland.nl.

  • Hier vind je meer informatie over het boek Hallo, Meneer de Uil (Rubinstein).

Fotografie De Fabeltjeskrant®: ©De Levita Productions & Rubinstein Pictures

Promotional image Promotional image

Het Flow Zomerpakket is er!

Ga naar de shop