Boekentip: Volwassen worden is optioneel

Volwassen worden is optioneel

Volwassen zijn: wat betekent dat nu eigenlijk? De wereld doet soms alsof het gelijk staat aan alles weten, je leven op orde hebben en geen fouten meer maken, maar de werkelijkheid is vaak een stukje anders. Illustrator Marloes de Vries (die ook regelmatig voor Flow illustreert) vatte het samen in herkenbare en grappige strips in haar eerste boek Volwassen worden is optioneel.

Volwassen worden is wat je er zelf van maakt, is de boodschap van Marloes. Je hoéft het niet allemaal te weten en je hoeft het niet allemaal goed te doen. In meer dan 100 herkenbare strips laat ze zien hoe volwassen zijn voor iedereen wat anders betekent. Want ook als je al volwassen bent kun je soms geen plant in leven houden, of durf je niet verder over de toekomst na te denken dan wat je vanavond gaat eten.

In het boek wil Marloes ook laten zien hoe je om kunt gaan met het beeld dat de wereld heeft van ‘volwassen zijn’: wat doe je met alle kritiek, en hoe kun je jezelf wat meer omarmen, gewoon zoals je bent? Want ‘volwassen’ zegt vooral iets over de verwachtingen van je omgeving, en niet over wie je vanbinnen bent. En dat is prima.

  • Kijk hier voor meer informatie over Volwassen worden is optioneel (Blossom Books).

Illustraties Marloes de Vries

Promotional image

Book for paper lovers 6

Het nieuwe Book for Paper Lovers is te koop in onze shop! In het Book for Paper Lovers vind je vouwvellen, posters, notebooks, labels, een pop-up kasje met papieren plantjes, een gezichten-tekenboekje, inpakpapier, stickers en nog veel meer.

Ga naar de shop