Het muizenhuis

Vanuit hartje Amsterdam verovert Karina Schaapman samen met haar vier volwassen kinderen de wereld met haar kinderboekenserie Het muizenhuis. In Flow 1 vertelt ze hoe het zo is gekomen en wat de ideeën achter Het muizenhuis zijn. 

Wat acht jaar geleden begon met een kartonnen sinaasappeldoos, is uitgegroeid tot een boekenserie die de hele wereld overgaat: Het muizenhuis verschijnt in meer dan dertig landen en in vijfentwintig talen: van Japan tot Amerika en van Turkije tot Rusland. In haar atelier bouwt Karina Schaapman eigenhandig haar decors: dat zijn de huizen (maar bijvoorbeeld ook een kermis, theater of circus) waarin de verhalen van Het muizenhuis zich afspelen, met de muizen Sam en Julia in de hoofdrol. Voor elk boek – het zijn er inmiddels vier, het vijfde is in de maak – bouwt Karina een nieuw decor. In haar atelier ruikt het naar lijm en verf, liggen kleine lapjes stof hoog opgestapeld, worden er van klei mini-bananen en -pompoenen geboetseerd en staan pasgeverfde satéprikkers te drogen om later omgetoverd te worden tot mini-kleurpotloden.

Het verhaal over Karina Schaapman en haar studio vol muizen kun je lezen in Flow 1.

Tekst: Caroline Buijs

1
reageren

1 reaction

  1. Lees dit boek op de basisschool binnen een taalproject wat ik doe voor kinderen die Nederlands moeten leren.
    Het is een groot succes, ze vinden het een mooi, leuk, spannend boek en doen actief mee onder de les.
    Leren zo ongemerkt veel nieuwe woordjes. Taaltechnisch nog te moeilijk, ze zijn vijf en zes jaar, zet ik tijdens het lezen de taal om in eenvoudiger begrippen. Wij vinden de tekeningen prachtig, sfeervol!

Laat een reactie achter

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd

Promotional image

Nu met 30% korting

Flow Winter pakket

Een pakket met Flow Leven & Liefde, Notebook for Paper Lovers en Mix and Match.

Shop >