Doris Wai handletterde de Flow Agenda 2021

Flow Agenda 2021

In 2021 staat de Flow Agenda in het teken van bijzondere vrouwen en hun inspirerende quotes. Doris Wai handletterde al hun uitspraken.

 1. Kun je ons iets vertellen over je proces bij het handletteren van de quotes?
  “Wanneer ik werk met letters en woorden, wil ik eerst ontdekken wat ze in me losmaken. Ieder font geeft weer een ander gevoel, en ik probeer eerst het lettertype te vinden dat het juiste gevoel geeft. Daarna speel ik vaak met de woorden zelf. Kijk ik welke het belangrijkst zijn en of ik die kan uitlichten met een decoratief element, bijvoorbeeld. In dit project speelde de silhouetten van de vrouwen een belangrijke rol in de compositie, dus mijn ontwerpen moesten daarbij passen.”
 2. Wat inspireert je in het dagelijks leven?
  “Mijn dochter inspireert me op zo veel verschillende manieren. Haar kijk op de wereld is zo onschuldig en magisch. Mensen die hard werken voor positieve verandering en goedheid in de wereld zijn ook een voorbeeld voor mij. Zoals alle vrouwen uit de Flow Agenda & Scheurkalender. En als laatste: reizen. De wereld zien maakt een bepaalde creativiteit los die je niet kunt ontdekken door alleen maar thuis te zitten.”
 3. Wat is je favoriete quote uit de agenda en scheurkalender?
  “Die van Maya Angelou: ‘You alone are enough, you have nothing to prove to anyone.’ Dit moeten we altijd onthouden. Niet alleen tijdens het creëren van iets, maar ook in het dagelijks leven. Als creatieveling of maker zijn we altijd opzoek naar goedkeuring van de buitenwereld. Maar als je iets maakt wat bij je past, moet een mening van iemand anders niet uitmaken. Zolang jij maar tevreden bent over wat je creëert.”
 4. Wat vond je het leukst aan dit project?
  “De quotes en het ontdekken van de vrouwen erachter. En ik vond het fantastisch om allerlei verschillende soorten stijlen binnen handlettering te kunnen gebruiken.”

Interview Bente van de Wouw Beeld Jana Kaminski

Promotional image Promotional image

Meer dan 150 pagina’s met paper goodies

Paper book for food lovers

Een boek over papier én eten: dat is het nieuwe Flow Paper Book for Food Lovers.

Bestel nu