3 x waarom tekenen de moeite waard is

tekenen

Van tekenen – en creatief bezig zijn in het algemeen – word je rustig. Je krijgt er een leger hoofd van, bijvoorbeeld. 3 redenen om vaker de potoden op te pakken.

  • Je krijgt er een leger hoofd van
    Creatief zijn, of dat nu tekenen is, stempels maken uit een gum of fotograferen, is een fijne manier om je hoofd leeg te maken. Gefocust aan iets prutsen helpt om je gedachtestroom stop te zetten: je komt in een flow terecht. Als je iets maakt, is niet alleen je rechterhersenhelft actief, zoals men vroeger dacht, maar zijn er juist meerdere hersengebieden actief, verspreid over je hele brein.
  • Je ontdekt meer over jezelf
    Iets met je handen maken, houdt je een spiegel voor. Mensen zijn allemaal verschillend. Misschien ontdek je tijdens het maken dat je heel perfectionistisch bent: als je alles wat je maakt niet goed genoeg vindt, is het lastig om vooruit te komen. Of je komt erachter dat je werk eigenlijk altijd vol vlekken zit en je denkt: nou en? Op een bepaalde manier is het allebei goed. Alleen: té is niet meer fijn. Want dat kan tegenhouden dat je in die flow terechtkomt.
  • Je bent meer gefocust
    Creatief bezig zijn zorgt ervoor dat je gefocust bent op één ding, en daardoor is er in je hoofd even geen ruimte voor gedoe. Laat staan dat je tussendoor de tijd hebt om WhatsApp/Facebook/Instagram/Snapchat/Twitter/LinkedIn op je telefoon te checken.

*Breng meer creativiteit in je leven met onze nieuwe special Your Keep Calm Daily Craft Book.

Tekst Caroline Buijs Fotografie Daria Tumanova/Unsplash.com

Kijk hier voor alle actuele aanbiedingen en kortingscodes in de webshop.

 

Promotional image Promotional image

Nieuw: Book for paper lovers 7

Ga naar de shop