Iets nieuws leren in 30 dagen

Iets nieuws leren

Er zijn zo veel dingen die we altijd al hebben willen doen of leren. Toch komt het er vaak niet van, omdat we het druk hebben of er simpelweg geen tijd voor vrijmaken. Kan het anders?

De Amerikaanse softwareontwikkelaar Matt Cutts had voor zijn gevoel ook nergens tijd voor en bedacht er iets op. Iedere maand probeerde hij iets nieuws uit, dertig dagen achter elkaar. Van op zijn fiets naar het werk gaan, tot het beklimmen van de hoogste berg in Afrika en het schrijven van een boek. Matt: “Het blijkt dat je ongeveer dertig dagen nodig hebt om een nieuwe gewoonte aan of af te leren.”

Cutts at ook dertig dagen suikervrij en stopte met het volgen van het nieuws. Naast de wat grotere uitdagingen raadt hij aan het vooral klein te houden: “Kleine, duurzame veranderingen kun je makkelijker volhouden, waardoor de kans dus groter is dat ze gewoontes worden.” Zijn experiment bracht hem niet alleen heel veel nieuwe ervaringen, maar ook de volgende inzichten:

  • Zijn zelfvertrouwen groeide: hij ontdekte dat hij meer kan dan hij in eerste instantie dacht.
  • De tijd glipte minder door zijn vingers en hij maakte de maanden veel bewuster mee. Ze vlogen niet meer aan hem voorbij.

*De TED Talk is hieronder te bekijken.

Fotografie Kalisa Veer/Unsplash.com

Promotional image Promotional image

Meer dan 150 pagina’s met paper goodies

Paper book for food lovers

Een boek over papier én eten: dat is het nieuwe Flow Paper Book for Food Lovers.

Bestel nu