Hoe begin je je eigen art journal?

art journal

Op 7 oktober gaf illustrator Marenthe Otten een workshop in het Rijksmuseum in Amsterdam, en op 10 oktober kun je onze eerste artist in residence Louise Lockhart ontmoeten in Utrecht. Daarom hebben we zaterdag tot en met dinsdag uitgeroepen tot mini-tekenweek, met blogjes over tekenen en creatief bezig zijn. Ook krijg je 20% korting op alle tekenboeken in de shop. In dit blog meer over het art journal: een dagboek en creatieve uitlaatklep in één. Hoe kun je er zelf een beginnen? Drie creatieven geven tips.

Carlos van het Noorse ontwerpduo Arne & Carlos
“Begin met een dagboek: een paar woorden over wat er gebeurd is die dag, en gebruik verschillende kleuren. Daarna versier je pagina’s met foto’s, tekeningen, collages, enzovoort. Zoek leuke spullen om erin te stoppen, niet alleen in winkels maar overal: recycle! En heb geduld, niet alle pagina’s hoeven in één keer af. Knip in foto’s, bewaar oude stoffen, pakpapier, een mooi papieren servetje van een restaurant, en stop alles in een doos tot je er klaar voor bent.”

De Amerikaanse Dawn DeVries Sokol
“Begin gewoon. Iedereen is creatief, en art journals zijn er om te vullen met verhalen en experimenten, zonder regels. Zo maak ik weleens gaten in pagina’s, zodat je erdoorheen kunt kijken. En bedenk: je kunt ook gewoon een paar pagina’s een kleur geven met verf, en er later mee verder gaan.”

Elma de Jonge, Friese ontwerper en blogger
“Leg de lat niet te hoog. Het zal niet elke dag een Van Gogh worden. Dat maakt niet uit, het gaat juist ook om het proces. Je werkt vanzelf toe naar een eigen stijl. En laat je inspireren. Ik kan uren op Pinterest kijken om ideeën op te doen qua kleurencombinaties of patroontjes. Maar geef er natuurlijk wel altijd je eigen draai aan.” Nog meer inspiratie zien? Er staan een aantal mooie foto’s op Elma’s Instagram.

  • Je vindt een artikel over art journaling in Flow 7-2015.

Tekst Jocelyn de Kwant Fotografie Elma de Jonge

0
reageren

Laat een reactie achter

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd

Promotional image

Nieuwste special

Flow Boeken & Lezen

Shop >