Tekentip van Silvana Herrebout

Het liefst zijn ze non-stop in de weer met pen, potlood of penseel. Ze hebben er zelfs hun werk van gemaakt. In Flow Lemonade vertellen vijf illustratoren over hun liefde voor tekenen en delen ze hun gouden tips. Hieronder meer over Silvana Herrebout. 

Waar ben je mee bezig?
“Ik ben aan het afstuderen, maar ik werk ook in opdracht aan illustraties, grafische ontwerpen en video’s. Het allerliefst maak ik illustraties waar niet alleen ik, maar ook anderen blij van worden. Niets fijner dan dat mijn werk een glimlach op iemands gezicht tovert. De ene dag werk ik aan een logo en de andere dag teken ik een portret. Dat is het leuke: elke dag is anders, geen opdracht is hetzelfde.”

Omschrijf je illustraties eens?
“Ik experimenteer graag met vrolijke kleuren, patronen en vormen. Deze elementen komen altijd terug in mijn werk. Ik heb een tijdje alleen digitaal geïllustreerd, met een tekentablet in Photoshop. Dat doe ik nog steeds wel, maar ik combineer het nu met handgemaakte tekeningen. Tijdens mijn stage experimenteerde ik met allerlei technieken en materialen. Zo werk ik nu ook graag met gouache en markeerstiften.”

Jouw gouden tip?
“Gewoon dóen. Neem je schetsboek overal mee naartoe, zodat je zo veel mogelijk kunt tekenen. Zo oefen je niet alleen je tekenskills, maar leg je ook mooie herinneringen vast. Koop een klein etuitje voor je favoriete tekenmaterialen, zodat je die altijd makkelijk mee kunt nemen.”

  • Meer illustratoren vertellen over hun werk in Flow Lemonade.
  • Wil je meer weten over Silvana? Neem eens een kijkje op haar website en Instagram.

Tekst Jeannette Jonker

 

0
reageren

Laat een reactie achter

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd

Promotional image

Nieuwste special

Flow Boeken & Lezen

Omdat we zelf zo van lezen houden, hebben we er nu een special over gemaakt.

Shop >