Vogels tekenen

Vogels lijken misschien doodgewoon en alledaags, maar heb je ze weleens echt goed gekeken? Als je de rust neemt om ze aandachtig te bestuderen, ontdek je de grappigste dingen. Het Pocket Vogelboek is een ode aan gewone maar o, zo bijzondere vogeltjes. Maartje van den Noort – illustrator van het boek – vertelt waarom ze zo graag vogels tekent.

Waar komt jouw liefde voor vogels vandaan?
Mijn vriend kijkt graag naar vogels en door hem heb ik er ook oog voor gekregen. Als ik een vogel zie of hoor fluiten, geeft me dat altijd een heel huiselijk gevoel. Ik ben technisch helemaal geen goede vogelaar, maar de laatste tijd spot ik ze vaak sneller dan mijn vriend. Het is een soort sport geworden tussen ons.

Welke vogel in het boek is je favoriet?
De groenling, een groengele vink met een prachtige tekening.

Wat maakt het tekenen van vogels zo leuk? 
Grafisch vind ik ze heel aantrekkelijk. Als ik een vogel ga tekenen, moet ik hem natuurlijk goed bekijken. Dat lukt eigenlijk niet in het wild, want ze bewegen steeds en dan kan ik ze niet natekenen. Een foto van een vogel is ook weer anders, omdat het diertje dan weer stil zit. Ik heb geprobeerd om de vogels in dit boek een eigen gezicht te geven. Het is leuk als mijn tekening lijkt op de werkelijkheid, maar is wel echt mijn interpretatie.

Welke materialen heb je gebruikt voor deze illustraties?
De lijntekeningen heb ik met pen gemaakt en daarna heb ik ze ingekleurd met waterverf aquarel. Op de computer heb ik de kleuren nog een beetje nabewerkt.

  • Het Pocket Vogelboek van Uitgeverij Snor is verkrijgbaar in onze shop. Het is een boekje voor de huis-, tuin- en keukenvogelaar met vogels die veel voorkomen in Nederland, met ruimte om zelf te tekenen en vogelmelodietjes in te vullen. De teksten zijn geschreven door Gerard Janssen.
  • Wil je meer weten over Maartje en haar werk? In dit blog kun je onder andere lezen wat haar inspireert.

 

 

 

0
reageren

Laat een reactie achter

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd

Promotional image

Nieuwste special

Flow Boeken & Lezen

Omdat we zelf zo van lezen houden, hebben we er nu een special over gemaakt.

Shop >