Hoe ontdek je wat bij je past?

ontdek

Hoe kom je erachter wat je echt wilt, zonder rekening te houden met praktische bezwaren? Drie tips. 

  • Hoe wil je je voelen?
    Als je erover nadenkt wat je echt wilt in het leven, is het vaak een logische stap om te focussen op de doelen die je wilt bereiken. Maar volgens Danielle LaPorte, die het boek The fire starter sessions schreef, is het belangrijkste wat je jezelf moet afvragen: hoe wil je je voelen? We hebben allemaal onze eigen to do-lijstjes, maar als je die lijsten eens baseert op hoe je je wilt voelen, kom je volgens LaPorte veel makkelijker bij wat je werkelijk wilt.
  • Wens in een potje
    “Een dream jar kun je vergelijken met een ‘brein’ waaruit je elke week – of misschien wel elke dag – een goed idee opdiept. Dat motiveert enorm om je dromen te verwezenlijken, want alleen al het lezen van je dromen geeft positieve energie. Als je goed en diep nadenkt, zitten er in je onderbewustzijn altijd een paar dromen die je vroeg of laat zou willen verwezenlijken,” zegt coach en trainer Maurice Wiegman. Zo maak je een dream jar: zoek een leeg potje en een aantal (mooie) papiertjes om op te schrijven. Knip of scheur de papiertjes in repen. Schrijf op de reepjes papier alles wat je nog eens zou willen doen in je leven. Het maak niet uit wat: laat je fantasie de vrije loop. Vouw de reepjes tot vierkantjes en stop ze in de pot.
Lees ook: Waarom we graag delen op social media

  • Mens erger je wél
    Voor veel mensen is het makkelijker om op te sommen wat hen ergert of dwarszit, dan om te benoemen waar ze enthousiast of gelukkig van worden. Dat maakt het soms lastig om te bedenken wat je wilt, maar je kunt je frustraties ook voor je laten werken. Coach Dolly Heuveling van Beek: “Keer de boel eens om en vraag je niet af wat je wensen zijn, maar wat jou het meest stoort en frustreert. Stel, je ergert je aan de stroperige manier van werken op je werk. Wat zegt dat over jou? Misschien dat je snel zichtbaar resultaat belangrijk vindt. Voor mensen die vastzitten is het een eyeopener dat frustraties en ergernissen ook een ingang kunnen zijn om achter dromen en verlangens te komen.*Meer inzichten over ontdekken wat bij je past, vind je in Flow Weekly.

Tekst Fleur Baxmeier Fotografie ©Daniëlle Macinnes/Unsplash

0
reageren

Laat een reactie achter

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd